Цей рецепт є одним з найпростіших варіантів салату «Соняшник». В ньому також використовуються очищені насіння соняшнику, що надає салату ще більш цікавий вигляд і приємний хрускіт.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряча грудка копчена – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Насіння соняшнику – 40 – 50 гр.
  • Печериці консервовані – 1 банка
  • Чіпси – 50 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Масло соняшникове – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Готувати салат «Соняшник» з насінням і чіпсами просто! Моркву очистіть від шкірки і натріть на дрібну тертку.

З лука зніміть піну і дрібно наріжте. З консервованих печериць злийте сік і наріжте їх дрібними шматочками. Обсмажте цибулю і печериці на соняшниковій олії протягом 5-7 хвилин. Потім перекладіть засмажку на тарілку.

На сковороду, де смажилися гриби і цибулю, додайте ще трохи олії і обсмажте моркву до готовності.

Копчену грудинку наріжте кубиками.

Салат збирайте на великому плоскому блюді. Викладіть перший шар з курячого м’яса, змащуємо його майонезом.

Другим шаром покладіть печериці та цибулю, полийте його майонезом. Потім шар моркви і майонезу. Зверху посипте салат обсмаженими насінням. Поставте блюдо в холодильник для просочення на 30-60 хвилин. Потім прикрасьте його зеленню і чіпсами. Салат «Соняшник» готовий, можна подавати його на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, грибами і майонезом Салат з куркою, грибами і морквою Салат з куркою, грибами і чіпсами Салат з куркою, грибами, цибулею і огірком Салат з куркою, маринованими грибами і сиром Салат з курячою грудкою і грибами Салат з маринованими грибами і куркою