Цей рецепт є одним з найпростіших варіантів салату «Соняшник». В ньому також використовуються очищені насіння соняшнику, що надає салату ще більш цікавий вигляд і приємний хрускіт.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча грудка копчена – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Насіння соняшнику – 40 – 50 гр.
- Печериці консервовані – 1 банка
- Чіпси – 50 гр.
- Морква – 1 шт.
- Майонез – за смаком
- Масло соняшникове – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Готувати салат «Соняшник» з насінням і чіпсами просто! Моркву очистіть від шкірки і натріть на дрібну тертку.
З лука зніміть піну і дрібно наріжте. З консервованих печериць злийте сік і наріжте їх дрібними шматочками. Обсмажте цибулю і печериці на соняшниковій олії протягом 5-7 хвилин. Потім перекладіть засмажку на тарілку.
На сковороду, де смажилися гриби і цибулю, додайте ще трохи олії і обсмажте моркву до готовності.
Копчену грудинку наріжте кубиками.
Салат збирайте на великому плоскому блюді. Викладіть перший шар з курячого м’яса, змащуємо його майонезом.
Другим шаром покладіть печериці та цибулю, полийте його майонезом. Потім шар моркви і майонезу. Зверху посипте салат обсмаженими насінням. Поставте блюдо в холодильник для просочення на 30-60 хвилин. Потім прикрасьте його зеленню і чіпсами. Салат «Соняшник» готовий, можна подавати його на стіл.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і майонезом Салат з куркою, грибами і морквою Салат з куркою, грибами і чіпсами Салат з куркою, грибами, цибулею і огірком Салат з куркою, маринованими грибами і сиром Салат з курячою грудкою і грибами Салат з маринованими грибами і куркою