Вашій увазі представлений рецепт смачного і красивого салату – салат Тіффані з куркою і виноградом. Він стане родзинкою святкового застілля і обов’язкового приверне увагу гостей. Страва має незабутній смак. Якщо хочете зробити святковий стіл особливим, то цей рецепт – те, що вам потрібно!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Виноград – 400 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Каррі – 1 ч. л.
- Волоський горіх – 3 шт.
- Сметана 15% – 100 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Рецепт салату Тіффані з куркою і виноградом гранично простий! У посуд набираємо воду, поміщаємо в неї курячі яйця і ставимо варитися до готовності. Після цього заливаємо яйця холодною водою і тримаємо, поки вони не охолонуть.
Для салату також необхідно підготувати куряче філе. Вимийте його і наріжте невеликими кубиками.
поставте На вогонь сковороду, влийте в неї рослинне масло. Відправте туди кубики курячого філе. Обсмажуйте м’ясо з додаванням приправи каррі і солі.
В процесі обсмажування куряче філе періодично помішуйте, щоб воно не підгоріло. Мета – обсмажити до золотистої скоринки і повної готовності.
Беремо твердий сир і з допомогою терки з великою насадкою подрібнюємо його.
З відварених яєць знімаємо шкаралупу і потім натираємо їх на крупній тертці.
Вимийте виноград і розріжте його на половинки. Для салату краще використовувати виноград без кісточок.
Волоські горіхи подрібнюємо. За бажанням можна злегка обсмажити їх на сковороді.
Переходимо до соусу. Рівну кількість майонезу і густої сметани змішайте в окремій мисці.
Інгредієнти готові. Настав час оформляти салат. Перший шар – смажені шматочки курячого філе. Викладаємо їх на тарілку і змащуємо підготовленим для салату соусом. Перший шар можна змастити у вигляді «сітки».
Другим шаром викладаємо подрібнені яйця. Також промазуємо їх соусом.
Наступний крок – висипаємо твердий сир. Поверх нього викладаємо волоські горіхи. Після цього покриваємо шар соусом.
Прикрашаємо салат половинками винограду. Готовий салат мінімум на годину прибираємо в холодильник, щоб шари добре просочилися. Через деякий час можна пригощатися!
Приємного апетиту!
Салати з куркою