Вашій увазі представлений рецепт смачного і красивого салату – салат Тіффані з куркою і виноградом. Він стане родзинкою святкового застілля і обов’язкового приверне увагу гостей. Страва має незабутній смак. Якщо хочете зробити святковий стіл особливим, то цей рецепт – те, що вам потрібно!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Виноград – 400 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Волоський горіх – 3 шт.
  • Сметана 15% – 100 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Рецепт салату Тіффані з куркою і виноградом гранично простий! У посуд набираємо воду, поміщаємо в неї курячі яйця і ставимо варитися до готовності. Після цього заливаємо яйця холодною водою і тримаємо, поки вони не охолонуть.

Для салату також необхідно підготувати куряче філе. Вимийте його і наріжте невеликими кубиками.

поставте На вогонь сковороду, влийте в неї рослинне масло. Відправте туди кубики курячого філе. Обсмажуйте м’ясо з додаванням приправи каррі і солі.

В процесі обсмажування куряче філе періодично помішуйте, щоб воно не підгоріло. Мета – обсмажити до золотистої скоринки і повної готовності.

Беремо твердий сир і з допомогою терки з великою насадкою подрібнюємо його.

З відварених яєць знімаємо шкаралупу і потім натираємо їх на крупній тертці.

Вимийте виноград і розріжте його на половинки. Для салату краще використовувати виноград без кісточок.

Волоські горіхи подрібнюємо. За бажанням можна злегка обсмажити їх на сковороді.

Переходимо до соусу. Рівну кількість майонезу і густої сметани змішайте в окремій мисці.

Інгредієнти готові. Настав час оформляти салат. Перший шар – смажені шматочки курячого філе. Викладаємо їх на тарілку і змащуємо підготовленим для салату соусом. Перший шар можна змастити у вигляді «сітки».

Другим шаром викладаємо подрібнені яйця. Також промазуємо їх соусом.

Наступний крок – висипаємо твердий сир. Поверх нього викладаємо волоські горіхи. Після цього покриваємо шар соусом.

Прикрашаємо салат половинками винограду. Готовий салат мінімум на годину прибираємо в холодильник, щоб шари добре просочилися. Через деякий час можна пригощатися!

Приємного апетиту!

Салати з куркою