Салат цезар без майонезу відноситься до дієтичних страв, але незмінними компонентами його є спеціальний соус, сир «Пармезан» і листя салату. Інші продукти (огірки, анчоуси, каперси і маслини) додаються за смаком господині. Готуємо «Цезар» з куркою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Салат Романо – 1 пучок
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Білий хліб – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Діжонська гірчиця – 2 ч. л.
  • Лимонний сік – 2 ч. л.
  • Вустерський соус – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 130 мл
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат Цезар без майонезу легко! Скибочки білого хліба, наріжте на шматочки довільного розміру. Почистіть зубки часнику і наріжте його тонкими скибочками. У сковорідці розігрійте трохи оливкової олії і посмажте в ньому нарізаний часник. Потім в цьому маслі обсмажте до золотистого кольору шматочки білого хліба і перекладіть їх на тарілочку, щоб охололи.

Грудки курки посипте сіллю і обсмажте їх на невеликій кількості оливкової олії. Обсмажуйте по 6-7 хвилин на кожній стороні і до появи рум’яної скоринки. Готові грудки можете посипати чорним перцем, потім остудіть їх і поріжте на невеликі шматочки.

Тепер приготуйте головну родзинку салату – смачну білу заправку. Для цього розбийте в чашу блендера яйце, налийте оливкова олія, додайте діжонську гірчицю, сік лимона і вустерський соус і все збийте на великій швидкості до однорідного стану.

Промийте холодною водою салатні листя, видаліть серветкою зайву вологу і укладіть їх або в салатницю, або на плоску тарілку. На листя салату викладіть гіркою нарізану курячу грудку. Натріть на дрібній тертці шматочок «Пармезану» і посипте їм м’ясо. Поверх сиру насипте сухарики з білого хліба. Полийте приготованою заправкою салат і відразу подайте до столу.

Приємного апетиту!

Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» з куркою і сухариками Салат «Цезар» з курячою грудкою Салат «Цезар» на святковий стіл Салат «Цезар» як в ресторані Салат Цезар Салати з куркою