Салат цезар без майонезу відноситься до дієтичних страв, але незмінними компонентами його є спеціальний соус, сир «Пармезан» і листя салату. Інші продукти (огірки, анчоуси, каперси і маслини) додаються за смаком господині. Готуємо «Цезар» з куркою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча грудка – 2 шт.
- Салат Романо – 1 пучок
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Білий хліб – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Діжонська гірчиця – 2 ч. л.
- Лимонний сік – 2 ч. л.
- Вустерський соус – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 130 мл
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат Цезар без майонезу легко! Скибочки білого хліба, наріжте на шматочки довільного розміру. Почистіть зубки часнику і наріжте його тонкими скибочками. У сковорідці розігрійте трохи оливкової олії і посмажте в ньому нарізаний часник. Потім в цьому маслі обсмажте до золотистого кольору шматочки білого хліба і перекладіть їх на тарілочку, щоб охололи.
Грудки курки посипте сіллю і обсмажте їх на невеликій кількості оливкової олії. Обсмажуйте по 6-7 хвилин на кожній стороні і до появи рум’яної скоринки. Готові грудки можете посипати чорним перцем, потім остудіть їх і поріжте на невеликі шматочки.
Тепер приготуйте головну родзинку салату – смачну білу заправку. Для цього розбийте в чашу блендера яйце, налийте оливкова олія, додайте діжонську гірчицю, сік лимона і вустерський соус і все збийте на великій швидкості до однорідного стану.
Промийте холодною водою салатні листя, видаліть серветкою зайву вологу і укладіть їх або в салатницю, або на плоску тарілку. На листя салату викладіть гіркою нарізану курячу грудку. Натріть на дрібній тертці шматочок «Пармезану» і посипте їм м’ясо. Поверх сиру насипте сухарики з білого хліба. Полийте приготованою заправкою салат і відразу подайте до столу.
Приємного апетиту!
Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» з куркою і сухариками Салат «Цезар» з курячою грудкою Салат «Цезар» на святковий стіл Салат «Цезар» як в ресторані Салат Цезар Салати з куркою