Цезар – вишуканий салат, який крім класичних інгредієнтів готують з куркою, червоною рибою або креветками. Цей салат завжди виходить легким і оригінальним, він точно вартий того, щоб бути вписаним в вашу кулінарну книгу.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Сьомга слабосолона або Форель слабосолона – 175 гр.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Сир Пармезан – 120 гр.
- Батон – 4 скибочки
- Салат Романо – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Гірчиця – 10 гр.
- Лимонний сік – 2 – 3 ст. л.
- Масло оливкове – 70 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати салат Цезар з червоною рибою класичний. Батон наріжте кубиками, підсушіть їх на сковороді або в духовці до золотистого кольору. Можна використовувати готові сухарики, але краще вибирати ті, що не містять сторонніх домішок.
Яйця зваріть круто, очистіть їх і відокремте білки від жовтків. Жовтки розімніть вилкою, змішайте з гірчицею, лимонним соком, тертим пармезаном і оливковою олією. Соус збийте до однорідності.
Листя салату і помідори помийте і обсушіть паперовими рушниками. Наріжте або порвіть листя на великі шматки. Помідори наріжте часточками.
Сьомгу наріжте соломкою. Оскільки риба солона, то салат можна не солити.
На плоске блюдо викладіть листя салату, помідори, філе сьомги і сухарики. Полийте салат приготовленим соусом і подавайте Цезар на стіл.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Салат «Цезар» з сьомгою Салат «Цезар» з сьомгою і сухариками Салат «Цезар» з червоною рибою Салат «Цезар» на Новий рік Салат Цезар