Для великого сімейного вечері можна запекти соковитого і ароматного гусака з хрустким картоплею. Завдяки універсальному рецептом, ви отримаєте гаряче блюдо з гарніром. Спробуйте!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Гусак – 1 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування гусака цілком з картоплею запеченого в духовці. Гарненько промиваємо птицю всередині і зовні. Обтираем паперовим рушником.

Руками натираємо тушку сіллю. Всередині також слід обмазати.

Далі поливаємо продукт рослинним маслом і обсипаємо спеціями.

Перекладаємо гусака у форму для випікання. Готуємо при температурі 180 градусів приблизно 1 годину.

Через годину чистимо картоплю і ріжемо його великими часточками. Викладаємо овочі в форму до напівготового гусака. Випікаємо стільки ж за часом.

Готовий м’ясний продукт викладаємо на велику тарілку разом з картоплею і подаємо до столу!

Гусак в духовці Гусак з картоплею в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Рецепти на Новий рік