Апетитний цезар – хороший вибір для приємного легкого вечері. Креветки відмінно замінюють курку і надають салату оригінальний ніжний смак. Блюдо однаково добре як в теплом, так і охолодженому вигляді. Заправка без використання майонезу робить закуску ще більш корисною.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Креветки свіжі – 200 гр.
- Білий хліб – 2 скибочки
- Помідори черрі – 5 шт.
- Листовий салат – 10 шт.
- Яйце перепелине – 5 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – 6 ст. л.
- Соєвий соус – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Як приготувати салат Цезар з креветками без майонезу? У глибоку тарілку наливаємо оливкову олію, додаємо до нього подрібнений часник. Перемішуємо.
Розігріваємо сковороду. Виливаємо туди потрібну частину оливкової олії з часником. Нарізаємо білий хліб кубиками і обсмажуємо на сковороді до легкої скоринки.
Розморожуємо креветки і відправляємо в підсолену воду з ложкою лимонного соку. Варимо креветки до готовності.
З решти масла з часником готуємо заправку. Додаємо сюди ж соєвий соус, гірчицю і лимонний сік. Ретельно перемішуємо.
Листя салату нарізаємо рівними шматочками середнього розміру. Кладемо в салатницю.
Відварюємо перепелині яйця. Розрізаємо їх навпіл. Нарізаємо черрі. Всі кладемо до салату.
На дрібну тертку нарізаємо пармезан. Більшою частиною сиру посипаємо салат.
Заправляємо соусом цезар і обережно перемішуємо.
Відварні креветки обсмажуємо на сковороді. Робимо це швидко. Досить 2-3 хвилини.
Викладаємо креветки в салат разом з сухариками, посипаємо рештою частиною пармезану. Можна подавати до столу як в теплом, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту!
Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» на святковий стіл Салат з креветками і листям салату Салат з креветками і сиром Салат з креветками, помідорами і сиром Салат з креветками, помідорами та листям салату Салати з креветками