Апетитний цезар – хороший вибір для приємного легкого вечері. Креветки відмінно замінюють курку і надають салату оригінальний ніжний смак. Блюдо однаково добре як в теплом, так і охолодженому вигляді. Заправка без використання майонезу робить закуску ще більш корисною.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Креветки свіжі – 200 гр.
  • Білий хліб – 2 скибочки
  • Помідори черрі – 5 шт.
  • Листовий салат – 10 шт.
  • Яйце перепелине – 5 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло оливкове – 6 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Як приготувати салат Цезар з креветками без майонезу? У глибоку тарілку наливаємо оливкову олію, додаємо до нього подрібнений часник. Перемішуємо.

Розігріваємо сковороду. Виливаємо туди потрібну частину оливкової олії з часником. Нарізаємо білий хліб кубиками і обсмажуємо на сковороді до легкої скоринки.

Розморожуємо креветки і відправляємо в підсолену воду з ложкою лимонного соку. Варимо креветки до готовності.

З решти масла з часником готуємо заправку. Додаємо сюди ж соєвий соус, гірчицю і лимонний сік. Ретельно перемішуємо.

Листя салату нарізаємо рівними шматочками середнього розміру. Кладемо в салатницю.

Відварюємо перепелині яйця. Розрізаємо їх навпіл. Нарізаємо черрі. Всі кладемо до салату.

На дрібну тертку нарізаємо пармезан. Більшою частиною сиру посипаємо салат.

Заправляємо соусом цезар і обережно перемішуємо.

Відварні креветки обсмажуємо на сковороді. Робимо це швидко. Досить 2-3 хвилини.

Викладаємо креветки в салат разом з сухариками, посипаємо рештою частиною пармезану. Можна подавати до столу як в теплом, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту!

Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» на святковий стіл Салат з креветками і листям салату Салат з креветками і сиром Салат з креветками, помідорами і сиром Салат з креветками, помідорами та листям салату Салати з креветками