Любителі морепродуктів здавна віддають креветкам важливе місце в своєму раціоні. І, природно, салат з креветками і руколою не може їм не сподобається. Але свіжість і легкість цієї страви доведеться по душі і всім іншим. Адже, виявляється, так просто здивувати себе і гостей простим вишуканим блюдом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Креветки свіжі – 400 гр.
  • Рукола – 1 пучок
  • Помідори черрі – 400 гр.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з креветками і руколою. Сирі креветки солимо і перчимо за смаком, обсмажуємо на сковороді по 2 хвилини з кожного боку. Перекладаємо смажені креветки на паперовий рушник для видалення надлишків олії.

Черрі ріжемо на половинки.

Пармезан тонко нарізаємо за допомогою овочечистки.

Рукколу моєму, викладаємо в блюдо. Далі відправляємо в салат креветки, помідори черрі, пармезан. Бальзамічний оцет в окремій ємності змішати з оливковою олією, сіллю і перцем. Перед подачею салат рівномірно поливаємо заправкою.

Салат з креветками і овочами Салат з креветками і помідорами Салат з креветками і помідорами черрі Салат з креветками і сиром Салат з креветками, помідорами і сиром Салати з морепродуктами