Для того, щоб насолодитися цим ресторанним стравою – не обов’язково кудись йти, можна залишатися вдома. Його приготування зовсім не складне і навіть припустимо творчий підхід до формування салату. Відкрийте пляшку улюбленого вина і насолоджуйтеся чудовим блюдом в колі затишку та домашньої атмосфери.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Салат Айсберг – 0.5 шт.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Помідори черрі – 100 гр.
  • Сир пошехонський – 50 гр.
  • Сир Пармезан – 25 гр.
  • Батон – 200 гр.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Гірчиця – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату Цезар з куркою і помідорами? Яйце відваріть протягом 1 хвилини, одразу очистіть і викладіть в глибоку ємність, додайте сік лимона і пропущений через прес зубчик часнику, тертий сир пармезан. Збийте масу заглибним блендером до однорідного стану.

Залийте 30 мл. оливкової олії, гірчицю і трохи солі і ще раз змішуйте 2 хвилини блендером. Відставте соус в бік для насичення.

З батона зріжте скориночки і наріжте кубиками.

Зубчик часнику подрібніть, покладіть у розігріте на сковороді олію і залиште остигати.

На деко викладіть батон, полийте зверху часниковим маслом і поставте в духовку при 160 градусах 10-15 хвилин до рум’яності скоринки.

Курку наріжте шматочками по 10 см і обсмажте на олії з обох сторін. За 1 хвилину до готовності посипати прованськими травами або хмелі-сунелі за смаком і посоліть.

Наріжте остигле м’ясо на тонкі скибочки.

Верхні листки салату видаліть. Салат промийте і висушіть на рушник.

Помідори помийте і розділіть на половини або четвертини. Сир наріжте дуже тонкими скибочками або натріть.

Салат збирайте перед самою подачею. Порвіть руками листя на невеликі шматки і викладіть в салатник.

Зверху покладіть м’ясо і рівномірно посипте сиром, полийте соусом. Хаотично викладіть помідори і сухарики.

Приємного апетиту!

Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» як в ресторані Салат Цезар