Для того, щоб насолодитися цим ресторанним стравою – не обов’язково кудись йти, можна залишатися вдома. Його приготування зовсім не складне і навіть припустимо творчий підхід до формування салату. Відкрийте пляшку улюбленого вина і насолоджуйтеся чудовим блюдом в колі затишку та домашньої атмосфери.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Салат Айсберг – 0.5 шт.
- Куряче філе – 200 гр.
- Помідори черрі – 100 гр.
- Сир пошехонський – 50 гр.
- Сир Пармезан – 25 гр.
- Батон – 200 гр.
- Масло оливкова – 50 мл
- Часник – 2 зуб.
- Яйце – 1 шт.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Гірчиця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату Цезар з куркою і помідорами? Яйце відваріть протягом 1 хвилини, одразу очистіть і викладіть в глибоку ємність, додайте сік лимона і пропущений через прес зубчик часнику, тертий сир пармезан. Збийте масу заглибним блендером до однорідного стану.
Залийте 30 мл. оливкової олії, гірчицю і трохи солі і ще раз змішуйте 2 хвилини блендером. Відставте соус в бік для насичення.
З батона зріжте скориночки і наріжте кубиками.
Зубчик часнику подрібніть, покладіть у розігріте на сковороді олію і залиште остигати.
На деко викладіть батон, полийте зверху часниковим маслом і поставте в духовку при 160 градусах 10-15 хвилин до рум’яності скоринки.
Курку наріжте шматочками по 10 см і обсмажте на олії з обох сторін. За 1 хвилину до готовності посипати прованськими травами або хмелі-сунелі за смаком і посоліть.
Наріжте остигле м’ясо на тонкі скибочки.
Верхні листки салату видаліть. Салат промийте і висушіть на рушник.
Помідори помийте і розділіть на половини або четвертини. Сир наріжте дуже тонкими скибочками або натріть.
Салат збирайте перед самою подачею. Порвіть руками листя на невеликі шматки і викладіть в салатник.
Зверху покладіть м’ясо і рівномірно посипте сиром, полийте соусом. Хаотично викладіть помідори і сухарики.
Приємного апетиту!
Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» як в ресторані Салат Цезар