Салат «Цезар» на сьогоднішній день є одним з найпопулярніших. Ми ж пропонуємо вашій увазі один із найпопулярніших рецептів салату «Цезар», який, безсумнівно, доводилося спробувати кожному: з куркою і сухариками.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Батон – 200 гр.
- Куряче філе – 250 гр.
- Листовий салат – 1 пучок
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Масло оливкова – 100 мл
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Для соусу: –
- Перець чорний мелений – 5 шт.
- Часник 0.5 зуб.
- Сіль – 1 щіпка
- Анчоуси – 1 шт.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Масло оливкове – 75 мл
- Лимонний сік – 0.25 шт.
- Діжонська гірчиця – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату Цезар з куркою, сухариками і помідорами. Курячі грудки необхідно помити, очистити від шкірки, кісточок і прожилок. Відокремлюємо філейні частини. Їх слід змастити сіллю і перцем, накрити плівкою і відправити маринуватися в холодильник на пару годин.
На розігрітій сковороді з оливковою олією обсмажуємо подрібнений зубчик часнику протягом декількох хвилин.
Батон необхідно нарізати невеликим кубиком.
Відправляємо нарізаний батон на сковорідку до часнику і обсмажуємо до того моменту, поки він не затвердіє.
Замариноване куряче філе слід обсмажити на сковорідці протягом п’яти хвилин, потім остудити і нарізати тонкими смужками.
Тепер приступаємо до приготування соусу. У ступці необхідно розтерти філе анчоуса, кілька горошин чорного перцю і половину зубчики часнику, щіпку солі і половину чайної ложки цукру.
До отриманої масі слід додати яєчні жовтки, сік лимона, діжонську гірчицю і оливкове масло. Все ретельно перемішуємо.
На плоску тарілку викладаємо листя салату, збризкуємо їх соусом.
Потім викладаємо філе куряче, политу соусом.
Наступний крок – посипаємо все сухариками і натертим сиром.
При бажанні в салат можна додати нарізаний кубиками помідор.
Салат «Цезар» без майонезу Салат «Цезар» з куркою і сухариками Салат «Цезар» на Новий рік Салат «Цезар» на святковий стіл Салат Цезар Салати з куркою