Салат Цезар з куркою – одне з найвідоміших страв північноамериканської кухні. Салат готується з доступних продуктів, а незвичайний смак йому надає заправка на основі майонезу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Салат Романо – 1 пучок
- Куряче філе – 300 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Майонез – за смаком
- Лимон – за смаком
- Білий хліб – 200 гр.
- Часник – 1 – 2 зуб.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати салат Цезар з куркою, сухариками, помідорами і майонезом класичний, хліб наріжте кубиками. Часник очистіть від лушпиння, натріть на дрібній тертці і змішайте з водою. Викладіть сухарики на деко, збризніть їх часниковою водою, посипте спеціями і сушіть в духовці при 50 градусах до рум’яного кольору.
Куряче філе відваріть в підсоленій воді, розберіть на волокна і обсмажте на олії зі спеціями.
Приготуйте заправку. Майонез змішайте з лимонним соком, гірчицею, додайте мелений перець і перемішайте.
Салат порвіть руками. Помідори наріжте кубиками.
На плоске блюдо викладіть салат і помідори, зверху покладіть куряче м’ясо і полийте заправкою. Посипте салат Цезар тертим сиром і сухариками. Подавайте блюдо на стіл відразу після приготування, щоб сухарики не розм’якли.
Приємного апетиту!
Салат «Цезар» без яєць Салат «Цезар» з куркою і сухариками Салат «Цезар» на святковий стіл Салат Цезар Салати з куркою