Салат Цезар з куркою – одне з найвідоміших страв північноамериканської кухні. Салат готується з доступних продуктів, а незвичайний смак йому надає заправка на основі майонезу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Салат Романо – 1 пучок
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – за смаком
  • Лимон – за смаком
  • Білий хліб – 200 гр.
  • Часник – 1 – 2 зуб.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати салат Цезар з куркою, сухариками, помідорами і майонезом класичний, хліб наріжте кубиками. Часник очистіть від лушпиння, натріть на дрібній тертці і змішайте з водою. Викладіть сухарики на деко, збризніть їх часниковою водою, посипте спеціями і сушіть в духовці при 50 градусах до рум’яного кольору.

Куряче філе відваріть в підсоленій воді, розберіть на волокна і обсмажте на олії зі спеціями.

Приготуйте заправку. Майонез змішайте з лимонним соком, гірчицею, додайте мелений перець і перемішайте.

Салат порвіть руками. Помідори наріжте кубиками.

На плоске блюдо викладіть салат і помідори, зверху покладіть куряче м’ясо і полийте заправкою. Посипте салат Цезар тертим сиром і сухариками. Подавайте блюдо на стіл відразу після приготування, щоб сухарики не розм’якли.

Приємного апетиту!

Салат «Цезар» без яєць Салат «Цезар» з куркою і сухариками Салат «Цезар» на святковий стіл Салат Цезар Салати з куркою