Салат «Цезар» – справжня кулінарна класика. Існує безліч варіантів його приготування, але традиційним все ще вважається майонезна заправка. А якщо додати в неї трохи гірчиці і лимонного соку, салат заграє новими ароматами. І звичайно, особливою родзинкою стануть домашні сухарики!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста пекінська – 100 гр.
- Салат Романо – 1 пучок
- Куряче філе – 300 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Лимон – за смаком
- Майонез – за смаком
- Білий хліб – 0.33 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Вода – 20 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату Цезар з майонезом? Білий хліб нарізаємо однаковими кубиками, приблизно 1*1 див.
Деко змащуємо олією. Викладаємо на нах сухарі. Часник подрібнюємо за допомогою преса або звичайного ножа. Посипаємо сухарики і трохи збризкуємо їх водою. Ставимо в духову піч, її потрібно попередньо нагріти і запікаємо при температурі 50 градусів протягом 10 хв.
Курку потрібно заздалегідь відварити, охолодити і нарізати невеликими шматочками. Ці шматочки відправляємо на сковороду, посипаємо приправами і сіллю і смажимо до рум’яності.
Для заправки змішуємо майонез і лимонний сік приблизно ½ частини фрукта.
Тепер додамо до заправці перець і гірчицю. Розмішуємо.
Капусту промиваємо і дрібно нашинкуем.
Сир натремо на тертці, краще всього використовувати дрібну.
Салат Ромен моєму і поділяємо листя. Тарілку, в якій буєм формувати салат натираємо часником, на неї викладаємо листя Ромен для прикраси. Потім кладемо капусту і злегка змащуємо її заправкою.
Тепер кладемо шар курячого філе, також поливаємо його майонезній заправкою.
Наостанок, кладемо шар сиру, а от додаємо сухарики перед самою подачею, щоб хліб не розм’як.
Порада: Відмінним доповненням до салату стануть малини. Покладіть кілька штучок по краях. Салат стане і красивіше, і апетитніше.
Приємного апетиту!
«Цезар» з куркою, сухариками і пекінською капустою Салат «Цезар» без помідорів Салат «Цезар» з куркою і майонезом Салат «Цезар» з куркою і сухариками Салат «Цезар» з пекінською капустою Салати з куркою