Незвичайний і вишуканий салат, гострий, свіжий і корисний. Такий салат чудово підійде до риби і м’яса, і навіть просто з шматочком хліба буде дуже смачний. Фетаксу при необхідності можна замінити сиром фета або бринзи, і хоча вони відрізняються консистенцією і змістом, при цьому відмінно підходять для овочевих салатів.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Авокадо – 1 шт.
- Селера – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир Фетакса – 85 гр.
- Кедрові горіхи – 2 ст. л.
- Лимон 0.25 шт.
- Для заправки: –
- Йогурт (без добавок) – 5 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Паприка – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування салату з авокадо і фетаксой смачний! Вимийте авокадо і трохи обсушити паперовим рушником. Розділіть його ножем на рівні частини і дістаньте кістка, очистіть шкірку і наріжте м’якоть дрібним кубиком. Моркву очистіть, промийте і дрібно натріть на тертці. Покладіть її до авокадо і вичавіть на них сік чверті лимона.
Селера вимийте і нарубаєте дрібними кубиками, додайте до решти заготівлях. Покришіть або наріжте кубиками фетаксу.
Часник очистіть і пропустіть через прес, додати йогурт і паприку, перемішайте. Заправку викладіть на салат і размешаете ретельно.
Горішки злегка обсмажте на сухій сковороді і посипте зверху на готову страву.
Приємного апетиту!
Новости