Незвичайний і вишуканий салат, гострий, свіжий і корисний. Такий салат чудово підійде до риби і м’яса, і навіть просто з шматочком хліба буде дуже смачний. Фетаксу при необхідності можна замінити сиром фета або бринзи, і хоча вони відрізняються консистенцією і змістом, при цьому відмінно підходять для овочевих салатів.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Авокадо – 1 шт.
  • Селера – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир Фетакса – 85 гр.
  • Кедрові горіхи – 2 ст. л.
  • Лимон 0.25 шт.
  • Для заправки: –
  • Йогурт (без добавок) – 5 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Паприка – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування салату з авокадо і фетаксой смачний! Вимийте авокадо і трохи обсушити паперовим рушником. Розділіть його ножем на рівні частини і дістаньте кістка, очистіть шкірку і наріжте м’якоть дрібним кубиком. Моркву очистіть, промийте і дрібно натріть на тертці. Покладіть її до авокадо і вичавіть на них сік чверті лимона.

Селера вимийте і нарубаєте дрібними кубиками, додайте до решти заготівлях. Покришіть або наріжте кубиками фетаксу.

Часник очистіть і пропустіть через прес, додати йогурт і паприку, перемішайте. Заправку викладіть на салат і размешаете ретельно.

Горішки злегка обсмажте на сухій сковороді і посипте зверху на готову страву.

Приємного апетиту!

Новости