Існує багато варіантів приготування салату з крабовими паличками. У цьому рецепті пропонуємо додати шматочки авокадо і свіжих овочів. Заправка – класична, майонезна. Однак, за бажанням, можна замінити майонез натуральним йогуртом і отримати менш калорійну версію страви.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Авокадо – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Петрушка – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з авокадо і крабовими паличками і яйцем. Огірки промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики, щоб уникнути гіркоти. Огірок нарізаємо маленькими кубиками, висипаємо в салатницю.

Крабові палички звільняємо від упаковки і також нарізаємо дрібними кубиками, співмірними з шматочками огірка. Додаємо крабові палички в салатницю.

Авокадо промиваємо, обсушуємо, ріжемо навпіл, витягаємо кісточку. Знімаємо шкірку за допомогою ножа і нарізаємо м’якоть невеликими шматочками, як і інші інгредієнти. Щоб авокадо не встиг окислюватися на повітрі і потемніти, збризкуємо його лимонним соком і додаємо в салатницю. Банку консервованої кукурудзи розкриваємо, кукурудзу відкидаємо на друшляк і промиваємо під проточною водою. Даємо стекти рідини повністю і висипаємо кукурудзу в салатницю.

Яйця варимо круто, це займе 10-12 хвилин. Повністю охолоджуємо яйця в холодній воді і очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо дрібними кубиками і висипаємо в миску до решти інгредієнтів.

Помідор промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Якщо при нарізуванні виділився сік, його необхідно злити, щоб готовий салат не вийшов занадто мокрим. Шматочки помідора додаємо в салатницю. Пучок зеленого цибулі промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо, також додаємо в салатницю.

Всі інгредієнти в салатниці акуратно перемішуємо, щоб не розім’яти ніжний авокадо.

Додаємо в салатницю майонез, перемішуємо. За бажанням, на цьому етапі можна додатково салат посолити і додати чорний мелений перець для гостроти і аромату.

Рекомендується подавати салат відразу після приготування. При подачі можна прикрасити поверхню гілочкою петрушки.

Приємного апетиту!

Крабовий салат з кукурудзою і огірком Салат з крабовими паличками і кукурудзою Салат з крабовими паличками і яйцем Салат з крабовими паличками, кукурудзою, яйцем і майонезом Салат з крабовими паличками, огірком і яйцем