Такий салат можна готувати як з замороженої броколі, так і з свіжою. Заправка теж пропонується на вибір, згідно смаковим і дієтичним перевагам. Компонентів в такому салаті мало, але об’ємність смаку від цього анітрохи не програє.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста Брокколі – 400 гр.
  • Яйце – 4 – 5 шт.
  • Крабові палички – 200 – 240 гр.
  • Сметана – 40 гр.
  • Майонез – 40 гр.
  • Йогурт – 60 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 0.5 ч. л.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з брокколі і крабовими паличками. Брокколі необхідно відварити. Якщо використовується свіжа капуста, то відразу розбираємо на невеликі суцвіття, опускаємо в підсолений окріп і варимо на середній температурі плити протягом трьох-п’яти хвилин до м’якості. Якщо використовується заморожена брокколі, то попередньо рекомендується її повністю розморозити, щоб при варінні всі частини суцвіття приготувалися рівномірно. Сверенную брокколі викладаємо шумівкою на друшляк, даємо повністю стекти рідини і охолонути.

Яйця варимо протягом 10-12 хвилин до щільного жовтка. Повністю охолоджуємо яйця і очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо невеликими кубиками.

Крабові палички витягуємо з упаковки і нарізаємо невеликими кубиками, співмірними з шматочками яєць.

В широку салатницю викладаємо остиглі суцвіття брокколі. При необхідності нарізаємо дуже великі стебла на дрібніші шматочки. Додаємо нарізані яйця і кубики крабових паличок. Для заправки змішуємо потрібні інгредієнти в окремому посуді. Варіант перший: змішуємо майонез зі сметаною. Варіант другий: перемішуємо натуральний йогурт з лимонним соком, гірчицею. Готової поливаємо заправкою компоненти салату, акуратно перемішуємо. За смаком можна додатково додати сіль і посипати меленим чорним перцем. Можна прикрасити гілочками улюбленої зелені.

Приємного апетиту!

Крабовий салат без кукурудзи Крабовий салат без огірка Салат з крабовими паличками і капустою Салат з крабовими паличками і яйцем Салат з крабовими паличками, яйцем і капустою