Брокколі – чудовий овоч, який можна використовувати як для приготування гарячих страв, так і для холодних салатів. В залежності від способу подачі та виду заправки, брокколі з овочами, приготована за цим рецептом, може сервироваться як і окремого салату, і супроводжуючого гарніру.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Капуста Броколі (заморожена) – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 0.5 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
- Горошок зелений заморожений – 50 гр.
- Квасоля стручкова (заморожена) – 80 гр.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне (для гасіння) – 3 – 4 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка – 3 пучка
Процес приготування:
Як почати готувати салат з брокколі з овочами? Брокколі опускаємо в миску з теплою водою і залишаємо ненадовго, щоб вона разморозилась.
Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
Моркву промиваємо, очищаємо від верхньої шкірки і нарізаємо тонкими брусочками.
Болгарський перець промиваємо, очищаємо від плодоніжки і насінної коробочки і нарізаємо невеликими шматочками.
Дістаємо брокколі з води, розрізаємо великі суцвіття на дві-три частини.
Сковорідку ставимо на плиту, наливаємо олію і нагріваємо до гарячого стану. Викладаємо в сковороду нарізану ріпчасту цибулю, смажимо пару хвилин до прозорості, додаємо брусочки моркви. Перемішуємо, закриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися на середній температурі плити протягом трьох-чотирьох хвилин.
Додаємо заморожений горошок і заморожену стручкову квасолю без попереднього розморожування. Вливаємо невелику кількість води (дві-три столові ложки), перемішуємо, закриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися дві-три хвилини.
Додаємо шматочки болгарського перцю, підготовлені суцвіття брокколі, пропущений через прес зубчик часнику, перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо близько п’яти хвилин.
Знімаємо сковороду з плити і викладаємо з неї овочі в салатницю, намагаючись залишити рідина в сковороді. Можна подати брокколі з овочами в гарячому вигляді як гарнір, посипавши сіллю і перцем за смаком. А можна овочів дати повністю охолонути і заправити оливковою олією, лимонним соком і сіллю з перцем і сервірувати як салат. Поверхню салату рекомендується прикрасити гілочкою петрушки.
Приємного апетиту!
Новости