Печінка тріски багата вітамінами та поживними речовинами. У поєднанні з овочами і яйцями з печінки виходить корисний і ситний салат. Вибираючи печінка тріски на полицях магазинів, бажано віддавати перевагу шматочках цілої печінки, а не дробленої. Також важливо, щоб у складі, крім печінки було тільки масло і сіль, без інших добавок.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Печінка тріски – 120 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп пучків
  • Майонез – 70 гр.

Процес приготування:

Рецепт приготування салату з печінкою тріски шарами смачний! Готуємо продукти для приготування салату. Заздалегідь необхідно відварити моркву і картоплю «в мундирі». Яйця варимо круто. Повністю даємо їм охолонути і очищаємо від шкаралупи.

Банку з печінкою тріски розкриваємо, зливаємо трохи олії і прямо в банку розминаємо продукт виделкою.

Картоплю і моркву очищаємо від шкірки. Яйця розбираємо на жовток і білок. Натираємо на крупній тертці картоплю і білки. Жовтки і моркву натираємо на тертці з дрібними отворами.

Огірок промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики. Нарізаємо його тонкими пластинками, які потім ріжемо соломкою. Твердий сир необхідно натерти на крупній тертці. Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем.

На сервірувальне блюдо викладаємо першим шаром тертий картопля. Покриваємо тонким шаром майонезу. На розім’яту картоплю викладаємо печінку тріски. Посипаємо її меленим чорним перцем. Далі викладаємо подрібнену зелень кропу. Соломку з огірка викладаємо поверх зелені і тонко промазуємо майонезом. Посипаємо огірковий шар натертими білками, змащуємо майонезом. Викладаємо шар натертої моркви і знову промазуємо майонезом. Висипаємо тертий сир, змащуємо тонко майонезом. Останнім шаром укладаємо крихту з жовтка. Поверхня прикрашаємо гілочкою кропу. Рекомендується дати салату просочитися протягом двох годин у холодильнику.

Приємного апетиту!

Новости