Буряк – корисний дієтичний продукт, багатий вітамінами і мікроелементами. Морква по-корейськи – широко поширена закуска, а от буряк по-корейськи зустрічається рідше, але при цьому салат з неї виходить не менш смачним. Обов’язково спробуйте приготувати.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Перець червоний мелений – 1.5 ч. л.
- Коріандр – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Масло рослинне – ст.
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з буряка по-корейськи? Свіжу буряк добре помийте, очистіть за допомогою овочечистки або гострого ножа.
Візьміть тертці для моркви по-корейськи. Очищену буряк нашаткуйте з допомогою терки. Якщо такий терки у вас немає, наріжте буряк гострим ножем. Але це займе набагато більше часу. Або скористайтесь кухонним комбайном.
Нашаткований буряк перекладіть в глибоку ємність, в якій будете заправляти салат. Часник очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці або видавити через прес.
Потім додайте в салат спеції. Ретельно перемішайте кілька разів.
Залийте харчовий оцет і ще раз ретельно перемішайте.
В сотейник або глибоку сковороду налийте рослинного масла, поставте на повільний вогонь і нагрівайте до тих пір, поки не з’явиться ледве помітний димок.
Обережно зніміть з вогню розпечене рослинна олія і залийте підготовлену буряк. Ретельно перемішайте. Залиште на столі до повного охолодження. Потім закрийте кришкою і приберіть в холодильник настоюватися не менше ніж на 6 годин. Якщо готуєте салат з вечора, залиште салат в холодильнику на ніч, так навіть буде краще.
Готову буряк по-корейськи подавайте на стіл, прикрасивши свіжою зеленню. Продукти для страви використовуються звичайні, а салат виходить оригінальним. Спробуйте приготувати, якщо вам сподобається, наступного разу можете зробити порцію більше, буряк по-корейськи довго зберігається в холодильнику і від цього стає ще смачніше.
Приємного апетиту!
Новости