Салат з буряка та моркви неймовірно корисний. Для того, щоб ці овочі відварити, потрібно чимало часу, якого, часом, немає. Пропонуємо швидкий варіант приготування цього корисного салату. Потрібно лише очистити і натерти на тертці моркву і буряк, а в приготуванні овочів суттєво допоможе мікрохвильовка.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Буряк – 300 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Чорнослив – 10 шт.
  • Волоський горіх – 5 шт.
  • Листовий салат – 4 шт.
  • Лимон – 1 гурток
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з буряка та моркви просто! Буряк промиваємо, зрізаємо верхню шкірку ножем, ще раз промиваємо й обсушуємо. Також промиваємо і очищаємо моркву. Овочі натираємо на тертці з великими отворами. Складаємо терті сирі овочі в жароміцний посуд, посипаємо цукром, сіллю, поливаємо лимонним соком і ставимо в мікрохвильову піч на вісім-десять хвилин при максимальній потужності. За цей час овочі стануть м’якими. Використовуючи прихватки, щоб не обпектися, дістаємо посуд з овочами з мікрохвильовки.

Волоські горіхи перебираємо від можливого сміття, рубаємо ножем на маленькі шматочки. Чорнослив ретельно промиваємо в гарячій воді. Нарізаємо невеликими кубиками. Ще гарячі овочі всипаємо волоські горіхи і нарізаний чорнослив, перемішуємо.

Листя салату промиваємо й обсушуємо. Викладаємо листя на порційні тарілки. Зверху кладемо приготований салат. Майонез викладаємо ложкою поруч з салатом, або подаємо в окремій піалі, щоб перемішати безпосередньо перед вживанням. Для тих, хто піклується про фігуру, майонез можна замінити натуральним йогуртом, який містить набагато менше калорій. Смачно буде в будь-якому варіанті.

Приємного апетиту!

Новости