Обсмажені шампіньйони мають дуже апетитний аромат і характерний смак. Пасерована моркву з цибулею, а також кукурудза, дуже вдало поєднуються з грибною складової. Щоб салат не був занадто важким, пропонуємо для заправки замість майонезу, використовувати натуральний йогурт: він освіжить загальний смак і не додасть зайвих калорій.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Морква – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Йогурт – 70 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Огірки – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт салату з грибами і кукурудзою гранично простий! Печериці обтираем вологою ганчірочкою і нарізаємо тонкими пластинками. На сковорідці розігріваємо рослинне масло і викладаємо нарізані печериці. Обсмажуємо, періодично помішуючи, протягом 15 хвилин. Гриби виділять вологу, трохи зменшаться в розмірі і до кінця обсмажування злегка зарум’яняться. Сковорідку знімаємо з плити, гриби викладаємо в окремий посуд і даємо повністю охолонути.

Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо, обсушуємо, натираємо на крупній тертці. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і ріжемо дрібненькими шматочками.

На сковорідку наливаємо трохи олії і розігріваємо його до гарячого стану. Викладаємо в гаряче масло натерту моркву з нарізаною цибулею, і при постійному помішуванні пасеруємо протягом 10-15 хвилин. За цей час овочі повинні стати м’якими і злегка зарум’яниться. Знімаємо сковороду з плити, викладаємо пасерування в окремий посуд і даємо їй повністю охолонути.

Яйця варимо при кипінні середньої інтенсивності десять-дванадцять хвилин до твердого жовтка. Охолоджуємо яйця в холодній воді і очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо їх невеликими шматочками. У салатницю викладаємо моркву з цибулею.

Додаємо обсмажені шампіньйони.

Викладаємо в салатницю нарізані яйця.

Банку з консервованою кукурудзою розкриваємо, кукурудзу викладаємо на друшляк, промиваємо під проточною водою і даємо повністю стекти рідини. Кукурудзу викладаємо в салатницю до решти інгредієнтів.

Для приготування заправки змішуємо натуральний йогурт з дрібкою солі і чорним меленим перцем.

В салат викладаємо заправку, акуратно перемішуємо. При подачі салат можна прикрасити скибочками свіжого огірка і гілочкою улюбленої зелені. Рекомендується вживати відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Новости