Мабуть, для багатьох не секрет, що буряк є одним з найбільш корисних овочів, яку недарма називають кладезью вітамінів. Тому в холодну пору року медики рекомендують звернути особливу увагу на цей цінний продукт, який легко знайдеться в засіках кожної господині. А в поєднанні з апельсином, також містить велику кількість вітамінів і корисних мікроелементів, буряк розкриє свої унікальні смакові властивості.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Буряк – 2 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Листовий салат – 150 гр.
  • Сир Фета – 75 гр.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з буряка з апельсинами, промиваємо і відварюємо буряк. Коли буряк звариться, їй необхідно дати охолонути, потім очистити і після нарізати невеликими шматочками.

Далі беремо апельсин, очищаємо його від шкірки, розбираємо на часточки, при необхідності позбавляємося від білих прожилок і кісточок.

На плоску тарілку викладаємо листя салату, поверх яких необхідно розкласти нарізаний буряк і апельсинові часточки.

Отриману масу посипаємо подрібненим сиром фета.

Залишилося прикрасити страву насінням кунжуту, полити оливковою олією і додати спеції.

Новости