Салати як правило подають в якості холодної закуски. Але бувають і винятки, коли салат можна використовувати як гарнір до м’яса, робити з нього начинку для бутербродів або пирогів. Поєднання гострої буряків і волоського горіха як раз той випадок.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Масло оливкова або Олія рослинна – 2 ч. л.
- Буряк – 2 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Волоський горіх – 200 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з буряка з горіхами? Буряк добре промийте, відваріть в мундирі, остудити в холодній воді. Готову буряк очистіть від шкірки і натріть на середній терці.
Ядра волоських горіхів злегка підсушіть на сковороді або в духовці, нарубаєте ножем або подрібніть кухонним молотком.
Часник подрібніть пресом і додайте в салат.
Додайте в салат сіль і спеції за смаком, заправте його соняшниковою або оливковою олією. Добре перемішайте всі інгредієнти салату і залиште на 10-15 хвилин, щоб він просочився часниковим ароматом. Салат можна викласти на блюдо, тарталетки або доповнити їм порційні м’ясні страви.
Приємного апетиту!
Новости