Салати як правило подають в якості холодної закуски. Але бувають і винятки, коли салат можна використовувати як гарнір до м’яса, робити з нього начинку для бутербродів або пирогів. Поєднання гострої буряків і волоського горіха як раз той випадок.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Масло оливкова або Олія рослинна – 2 ч. л.
  • Буряк – 2 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Волоський горіх – 200 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат з буряка з горіхами? Буряк добре промийте, відваріть в мундирі, остудити в холодній воді. Готову буряк очистіть від шкірки і натріть на середній терці.

Ядра волоських горіхів злегка підсушіть на сковороді або в духовці, нарубаєте ножем або подрібніть кухонним молотком.

Часник подрібніть пресом і додайте в салат.

Додайте в салат сіль і спеції за смаком, заправте його соняшниковою або оливковою олією. Добре перемішайте всі інгредієнти салату і залиште на 10-15 хвилин, щоб він просочився часниковим ароматом. Салат можна викласти на блюдо, тарталетки або доповнити їм порційні м’ясні страви.

Приємного апетиту!

Новости