Варена буряк зі свіжою морквою і капустою, утворюють легкий і вітамінний салат. Копчена ковбаса додасть страві приємний м’ясний смак і зробить його більш ситним. Такий салат можна використовувати на перекус, або подавати до других страв. Салат готується швидко, необхідно дати йому час просочитися, враховуйте це при приготуванні.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Буряк (варена) – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Капуста білоголова 0.5 шт.
  • суха Ковбаса – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 3 зуб.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з вареного буряка і моркви, майонез з’єднайте і приправи в одній мисці.

Добре змішайте соус до кремоподібної консистенції і відставте в бік.

Якщо буряк свіжа – вимийте її добре щіткою і відваріть в киплячій воді. Очистіть буряк і моркву від шкірки, з лука зніміть піну і сполосніть їх під водою.

З ковбаси зніміть плівку, наріжте спочатку колами, і відразу надайте форму соломки.

З капусти зніміть верхні листки. Буряк, моркву та капусту на комбайні подрібніть дрібною соломкою.

Цибулю порубаєте дрібним кубиком.

Перекладіть всі складові салату у велику тарілку і додайте дрібно порубаний часник.

Покладіть в салат заправку, перемішайте і залиште на столі на 30 – 60 хвилин для просочення.

Приємного апетиту!

Новости