Салат з червоних помідорів на зиму – проста і швидка заготовка, яка зможе виручити і в ситуації нежданих гостей, і просто порадувати своїм смаком за сімейним обідом або вечерею. Смачним виходить не тільки сам салат, але і розсіл. Вашій увазі представлений нескладний рецепт приготування зимової консервації у вигляді салату з червоних помідорів.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 500 – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 3 зуб.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1,5 л
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 7 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець духмяний (горошком) – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати салат з червоних помідорів на зиму? Банки і кришки необхідно простерилізувати.

Помідори промийте і наріжте невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Зазначене у рецепті кількість інгредієнтів розрахована на 1 літр готової заготовки.

Парасольки кропу покришіть, а очищені зубчики часнику порізати навпіл або невеликими шматочками.

Для приготування маринаду налийте в каструлю необхідну кількість води, поставте на вогонь, всипте цукровий пісок, сіль і запашний перець. Після закипання введіть в маринад лимонну кислоту і проваріть ще пару хвилин.

У підготовлені ємності викладаємо кріп, часник, вливаємо олію. Потім по черзі викладаємо помідори і ріпчасту цибулю. Гарячим маринадом заливаємо банки, прикривають кришками і ставимо стерилізуватися в каструлю з гарячою водою на 7-10 хвилин.

Далі банки з салатом закручуємо герметично кришками, перевертаємо шийкою вниз, закутуємо ковдрою і повністю охолодити. Зберігати таку заготовку краще в прохолодному і темному місці. Салат з червоних помідорів на зиму готовий!

Приємного вам апетиту!

Овочеві салати на зиму Помідори на зиму Різані помідори з цибулею на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салати без перцю на зиму Салати з помідорів на зиму