Салати з кальмарам вже давно міцно зайняли своє місце на нашому столі. Варіантів рецептів – безліч. Є і «дивні» для гостей, і прості для повсякденного столу. Даний салат якраз з останніх. До складу входить рис, що забезпечує ситність готового страви. Такий салат відмінно підійде в якості вечері або цупкого перекусу. Приготування не відрізняється складністю – впораються навіть початківці кулінари.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 0.5 склянки
- Кальмари – 500 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Кукурудза консервована – 1 банка
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Кріп – 1 пучок
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з кальмарами, рисом, кукурудзою і яйцем. Кальмарів повністю розморожуємо. Грунтовно моєму їх у проточній воді. Потім за допомогою кінчика ножа піддягаємо верхню плівку і знімаємо її з усіх тушок. Не забуваємо витягнути поздовжній хрящ, схожий на тверду плівку. Підготовлені тушки опускаємо в киплячу підсолену воду і варимо протягом двох-трьох хвилин. Важливо стежити за часом і не переварити морепродукти, щоб вони не стали жорсткими.
Відварною кальмарам даємо охолонути до комфортної температури і нарізаємо їх тонкими смужками або кільцями – кому як подобається. Поміщаємо їх у салатницю.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо на дрібні кубики. Якщо є бажання пом’якшити різкість цибулі, то можна залити його окропом на одну хвилину. Після такої маніпуляції цибулю потрібно обов’язково віджати від зайвої рідини, щоб в салаті не було зайвої вологи. Викладаємо підготовлений цибулю поверх кальмарів.
Банку з консервованою кукурудзою розкриваємо, а вміст відкидаємо на друшляк, щоб вся рідина стекла. Обсушені зерна висипаємо в салатницю.
Яйця відварюємо круто, заливаємо холодною водою і даємо охолонути. Очищаємо їх від шкаралупи і нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо яйця до решти інгредієнтів.
Рис попередньо відварюємо до готовності в підсоленій воді. Зварену крупу покласти в друшляк і промиваємо холодною водою. Даємо вологи стекти.
Викладаємо рис в салатницю.
Зелень кропу миємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо ножем. Висипаємо поверх рису.
Додаємо майонез за смаком і перемішуємо всі інгредієнти. Пробуємо салат на смак – можливо, страву потрібно досолити. Для аромату додаємо чорний мелений перець.
Подавати такий салат краще відразу після приготування, поки він не втратив свіжості. Поверхню можна додатково прикрасити гілочкою свіжого кропу.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і кукурудзою Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і цибулею