Серед холодних закусок на святковий стіл салати займають особливе місце. Вони завжди актуальні і їх різноманітність просто величезна. Деколи складно вибрати, щоб догодити гостям, і приготувати щось новеньке. Салати з морепродуктами завжди припадуть до речі: вони легкі, соковиті і не перевантажують шлунок. Даний салат з кальмарами – якраз з таких. Приготувати його нескладно, але важливо правильно підготувати кальмари. Всі особливості та етапи приготування покроково вказані нижче.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Кальмари – 2 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – 3 гілки
  • Петрушка – 3 гілки
  • Майонез – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування салату з кальмарами, кукурудзою, яйцем і огірком смачний! На початку приготування ставимо варитися яйця, щоб не втрачати час. Варимо їх протягом десяти-одинадцяти хвилин до твердого жовтка. Потім заливаємо холодною водою і даємо повністю охолонути.

Далі відваримо кальмари. Якщо морепродукти заморожені, то потрібно обов’язкова попередня розморожування при кімнатній температурі. Якщо в наявності кільця кальмарів, то достатньо буде просто залити окропом на одну хвилину, після чого дати рідини стекти.

Тушки промиваємо в проточній воді і знімаємо верхню плівку.

Потім опускаємо їх у підсолений окріп і варимо не більше однієї-двох хвилин, щоб ніжна м’якоть не стала «гумової». Варені кальмари охолоджуємо.

Банку кукурудзи розкриваємо, зерна відкидаємо на друшляк і промиваємо водою.

Після того, як зайва рідина стече, висипаємо кукурудзу в салатницю.

Охолоджені яйця нарізаємо невеликими кубиками і висипаємо до кукурудзі.

Підготовлені кальмари ріжемо шматочками, співмірними з кубиками яєць, висипаємо в салатницю.

Огірок промиваємо, обсушуємо і нарізаємо кубиками, аналогічними за розміром з кальмарами. Якщо плоди немолоді, то шкірку і серцевину з насінням краще видалити.

Петрушку і кріп промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем. Залишаємо пару невеликих гілочок петрушки цілими для прикраси. Висипаємо подрібнену зелень в салатницю.

Додаємо майонез, сіль і чорний мелений перець за смаком.

Акуратно перемішуємо і прикрашаємо поверхню гілочкою петрушки. Салату можна дати настоятися в холодильнику не більше години-двох. В цьому випадку він стане соковитіше. Але сильно зволікати з подачею все ж не варто, оскільки страва може виділити рідину і втратити свою апетитність.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і кукурудзою Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами, яйцем і кукурудзою Салат з кальмарами, яйцем і огірком Салат з кальмарами, яйцем, огірком і цибулею Салати з кальмарами