Квасоля багата білками і цілком може замінити м’ясо. Червона квасоля більш щільна і в салаті чудово зберігає свою форму після перемішування. Такий салат дуже ситний і може бути поданий на обід або для щільного сніданку. Продукти доступні в будь-яких магазинах і ціна їх невисока, приготування швидке і нескладне. При цьому страву можна сміливо поставити на святковий стіл, воно красиве і яскраве.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Квасоля консервована – 220 гр.
- Кукурудза консервована – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Майонез – 2 – 3 ст. л.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Шинка – 150 гр.
- Цибуля зелена – 20 гр.
- Кріп – 20 гр.
- Батон – 150 гр.
Процес приготування:
Рецепт салату з консервованою квасолею простий у приготуванні! Шинку наріжте соломкою, попередньо видаливши шкірки і пакувальні плівки.
Помідор вимийте, видалите місце кріплення плодоніжки і наріжте смужками. Помідор бажано використовувати м’ясистий, щоб не було зайвої рідини в салаті.
Відкрийте банку з квасолею, перекладіть її в друшляк і промийте під холодною водою, щоб вимити слизкую рідина. Трохи переверніть рукою, залиште для стікання води і пересипайте в салатник. З кукурудзи також злийте рідину, її не можна промивати і відправляйте до квасолі.
Зелень добре промийте і покладіть в миску з крижаною водою на пару хвилин, це додасть листю більше свіжості. Дістаньте зелень з води, трохи струсіть і покладіть на плоску тарілку, на пару хвилин, щоб підсохла. Наріжте зелень дрібно і перекладіть в салатник.
Додайте в салат, майонез, ретельно перемішайте, щоб змішати всі складові і спробуйте на смак. Якщо є бажання можна посолити і поперчити за смаком.
батона зріжте грубі скоринки і наріжте середнім кубиком, перекладіть на суху гарячу сковороду і підсушіть сухарики, перевертаючи через хвилину, з усіх сторін. Дайте їм хвилинку охолонути.
Викладайте сухарики на салат перед самою подачею.
Приємного апетиту!
Новости