Легкий, але в той же час поживний салат навряд чи залишить байдужими тих, хто ретельно стежить за фігурою і принципів правильного харчування. Величезна кількість корисних мікроелементів і вітамінів – далеко не єдина гідність салату. Для його приготування вам не буде потрібно багато часу. Що стосується основного інгредієнта – квасолі, то замість консервованого продукту можна використати відварену квасолю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Помідори свіжі – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лимонний сік – 1 шт.
  • Квасоля біла – 350 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Листовий салат – 1 пучок
  • Маслини – 15 шт.
  • Базилік свіжий – 1 пучок
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з білою квасолею і помідорами просто! Якщо замість консервованої квасолі ви будете використовувати сушену, то вам необхідно заздалегідь її замочити, бажано на ніч, і після цього відварити до того стану, поки вона не стане м’якою.

Далі беремо часник і цибулю. Ці інгредієнти необхідно очистити і подрібнити. Потім у глибокій мисці змішати разом з лимонним соком, гірчицею, рослинним маслом, спеціями і рубаним базиліком. Все ретельно перемішуємо.

Тепер беремо помідори розрізаємо на чотири частини.

Промиваємо листя салату і рвемо на шматочки.

Всі інгредієнти відправляємо в салатник: квасолю, помідори, маслини, листя салату. Все ретельно перемішуємо, присмачую заправкою і знову перемішуємо. Салат готовий.

Новости