Для приготування цього салату використовується куряча печінка: вона ніжна і добре поєднується з яйцем. А свіжі овочі додають салату легкості і соковитості. Відмінне поєднання продуктів для поживного, ситної, але легкого прийому їжі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Листовий салат – 200 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Бальзамічний оцет – 1 ст. л.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Масло вершкове – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з печінкою і яйцем. Курячу печінку ретельно промиваємо, зрізаємо судини, обсушуємо. У сковорідці розігріваємо масло і викладаємо туди курячу печінку. На средневысокой температурі обсмажуємо печінку до рум’яної скоринки з усіх боків, трохи посипаємо сіллю під час смаження. Готову печінку викладаємо на паперову серветку, щоб вона ввібрала зайвий жир, даємо охолонути. При бажанні, нарізаємо готову печінку шматочками дрібніші.

Яйця варимо протягом десяти-дванадцяти хвилин, поки жовток повністю не затвердіє. Охолоджуємо в холодній воді і очищаємо від шкаралупи. Розрізаємо яйця половинками або четвертинками, за бажанням.

Огірки промиваємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики, щоб вони не горчили. Нарізаємо огірки тонкими полукружиями. Помідори також промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими часточками. Якщо при нарізці помідорів виділилося багато соку, його краще злити, щоб салат не потрапило багато рідини.

Для приготування заправки, змішати в окремому посуді невеликого розміру сметану, подрібнені пір’я зеленої цибулі, сіль і чорний мелений перець за смаком.

салатну Зелень і добре промиваємо обсушуємо. У салатницю викладаємо подушку із зелені, на неї викладаємо шматочки огірка і помідорів. Зверху кладемо курячу печінку і нарізані яйця. Збризкуємо зверху салат бальзамічним оцтом. Поливаємо приготовленої заправкою з допомогою столової ложки. Намагаємося рівномірно розподілити заправку по поверхні салату. Рекомендується подавати до столу відразу після приготування, поки салат свіжий і соковитий.

Приємного апетиту!

Салати з куркою