В салатах іноді поєднують здавалося б, не поєднувані за свої смаковими якостями продукти. Але в результаті виходять дуже незвично і цікаво. Пропонуємо приготувати салат з копченої курки, чорносливу і грибів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Копчена курка – 400 гр.
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Яйце – 3 – 4 шт.
  • Сир – 150 – 200 гр.
  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сметана – 250 мл

Процес приготування:

Як почати готувати салат з копченою куркою, грибами і чорносливом? Картоплю, моркву і яйця зваріть. Миску, в яку будете складати салат, застелити харчовою плівкою.

Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Печериці помийте і наріжте часточками. Обсмажте гриби на рослинній олії до готовності, в кінці додайте один зубчик подрібненого часнику, посоліть і приправте за смаком.

Сметану змішайте з подрібненим зубчиком часнику, додайте сіль і перець за смаком.

Яйця і сир натріть на крупній тертці. На дно миски покладіть тертий сир і частина яєць, викладіть невелику кількість заправки з сметани.

Картопля очистіть і натріть на тертці. Викладіть шари в такому порядку: частина картоплі, трохи волоських горіхом і печериці. Потім трохи сметани.

Чорнослив промийте і просушіть на паперових рушниках. Куряче м’ясо і чорнослив наріжте кубиками. Покладіть ці інгредієнти наступним шаром, змастіть сметаною.

Далі викладіть шари з тертої картоплі, яєць і моркви, промажте їх сметаною. Загорніть краї харчової плівки до центру і поставте салат в холодильник, щоб він просочився.

Потім розгорніть плівку, переверніть миску на плоске блюдо, прикрасьте салат свіжою зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, грибами і морквою Салат з куркою, грибами і часником Салат з куркою, грибами і яйцем Салат з куркою, грибами, картоплею та морквою Салат з куркою, грибами, сиром і яйцем Салат з куркою, грибами, сиром, яйцем і огірком