Ідеальний салат повинен бути соковитим, ситним і звичайно смачним. У цьому рецепті ми взяли ідеально поєднуються між собою продукти: пекінську капусту, копчену курочку, солодкий перець і яйця, – то що потрібно для салату, який обов’язково стане вашим черговим стравою з будь-якого приводу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сметана 15% – 20 мл
- Майонез – 30 мл
- філе Куряче копчене або стегно Куряче копчене – 200 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Капуста пекінська – 200 – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Зелень – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з копченою куркою та пекінською капустою. Яйця для салату необхідно відварити круто. Готові яйця залийте холодною водою, коли вони охолонуть, зніміть шкаралупу і наріжте невеликими кубиками.
Капусту, перець і зелень вимийте під проточною водою, струсіть з них воду і залиште на рушник, щоб овочі просохли.
Листя пекінської капусти наріжте тонкими смужками, трохи пам’ятайте руками і перекладіть в миску.
Якщо у вас частині копченої курки з кістками, то для початку, потрібно відокремити м’ясо від кісток, потім нарізати його невеликими шматочками і відправити в миску до капусти.
Болгарський перець розріжте навпіл, видаліть нутрощі від перегородок і насіння, м’якоть наріжте тонкими брусочками і додати його до інших інгредієнтів салату в миску.
Дуже дрібно нарубаєте зелень ножем і покладіть її до салату. Пару гілочок зелені можна залишити для прикраси салату.
В окремій ємності змішайте сметану, майонез, сіль, спеції і заправте цією сумішшю салат, добре перемішайте. Салат поставте хвилин на 10 в холодильник. Охолоджений салат прикрасьте гілочками зелені і подавайте до столу загальним стравою або розділіть його на порції і подавайте в окремих мисочках.
Приємного апетиту!
Салати з куркою