Складаючи меню для святкового столу, включіть в нього салат на основі копченої курки з додаванням моркви по-корейськи, кукурудзи і свіжого огірка. Поєднання цих інгредієнтів помітно виділить цей салат з інших страв. У ньому поєднуються аромат копченості, гострота корейської моркви, особливий смак кукурудзи і свіжість огірка. Ваше блюдо оцінять навіть досвідчені гурмани.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Копчена курка – 200 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Морква по-корейськи – 200 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Майонез – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з копченою куркою, кукурудзою, огірком і морквою легко! Спочатку підготуйте всі продукти для приготування салату. До нього підходить будь-яка частина копченої курки: грудка, гомілку і стегно. Якщо немає корейської моркви, замінити її можете свіжою.

М’ясо копченої курки відокремити від кісточки і поріжте тонкими брусочками, не знімаючи шкіру. Нарізану курку перекладіть в салатницю.

Огірки промийте і наріжте такими ж смужками, як і курку.

Гострим ножем акуратно наріжте на брусочки шматочок твердого сиру.

Соломку корейської моркви поріжте на невеликі шматочки, щоб зручно було їсти. Якщо немає такої моркви, то звичайну сиру моркву наріжте ножем або подрібніть на спеціальній тертці.

В салатницю до курки перекладіть нарізані сир, моркву й огірки. Покладіть до них консервовану кукурудзу, зливши з неї маринад.

Додайте в салат, майонез і ложкою акуратно, щоб шматочки залишилися цілими, перемішайте.

Приготований салат з копченої курки з кукурудзою, морквою і огірком розкладіть по порційним салатницам на листя зеленого салату і можете подати до столу.

Їжте на здоров’я!

Салати з куркою