Легкий і швидкий варіант для вечері – салат з морепродуктів. Оцініть оригінальне поєднання креветок, соковитого апельсина і руколи. Корисна закуска здивує вас своїм особливим смаком.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Креветки свіжі – 200 гр.
- Рукола – 100 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Лимон – 0,5 шт.
- Кунжут – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з креветками, апельсинами і руколою. Червоний цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими кільцями, потім відправляємо його в тарілку і поливаємо соком половини лимона. Маринуємо деякий час.
Знімаємо шкірку з апельсина, акуратно виймаємо кісточки. Фрукт нарізаємо на середні шматочки.
Очищаємо креветки і обсмажуємо їх на сковороді до готовності. Морепродукт повинен придбати рум’янець.
Знову нагріваємо сковороду і підсушуємо на ній кунжут. Достатньо 1-2 хвилин.
В салатницю викладаємо рукколу, шматочки апельсина, креветки і ріпчасту цибулю, маринований в лимонному соці. В окремому посуді змішуємо кунжут, сіль, перець і оливкове масло. Поливаємо заправкою інгредієнти. Салат готовий до подачі!
Салат з креветками і апельсином Салат з креветками і руколою Салати з креветками Салати з морепродуктами