Корисний і смачний салат оцінять не тільки прихильники здорового харчування, але і справжні гурмани. Страви з додаванням морепродуктів завжди мають особливий ніжний смак.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Мідії в олії – 250 гр.
  • Помідори черрі – 5 шт.
  • Яйце перепелине – 5 шт.
  • Рукола – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Для заправки: –
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.

Процес приготування:

Готувати салат з мідіями і помідорами просто! Перепелині яйця варимо до готовності, чистимо і розрізаємо кожне навпіл.

Нарізаємо помідори. Для салату нам знадобляться великі часточки.

Промиваємо руколу і сушимо паперовим рушником. Позбавляємося від стеблинок.

Для соусу дрібно продавлюємо часник, додаємо до нього масло і бальзамічний оцет. Ретельно перемішуємо до однорідності.

Руколу викладаємо в салатницю і заливаємо соусом. Перемішуємо.

Викладаємо інші інгредієнти. Масло з мідій виливаємо, самі морепродукти додаємо в салат. Сюди ж додаємо помідори і перепелині яйця. За смаком солимо і перчимо.

Акуратно змішуємо продукти в салаті. Викладаємо його в сервірувальну тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салати з морепродуктами