Салат з креветками і овочами освіжить вас літній день і наповнить вітамінами взимку. До того ж він дуже ситний, легкий в приготуванні і приємний на смак, беріть на замітку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Салат Романо – 1 шт.
  • Креветки свіжі – 10 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло оливкова – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Кайенский перець – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сіль морська – за смаком
  • Корнішони консервовані – 3 шт.
  • Цибуля червоний – 0,5 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Кетчуп чилі – 4 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з креветками, болгарським перцем і помідорами. Креветки очистити.

У мисці збийте яйце, додайте 2 столові ложки води, розмішайте.

В отриману яєчну масу опустіть креветки, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.

В іншу миску всипте борошно.

На сковороду влийте оливкове масло. Креветки обваляйте в борошні й обсмажте з двох боків до золотистої скоринки. Потім викладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії.

Приготуйте заправку. Половину цибулини дрібно наріжте.

Корнішони також подрібніть і додайте до цибулі. У цю ж миску покладіть майонез, гірчицю, соус чилі і вичавіть сік половини лимона.

Заправку посоліть і добре перемішайте.

Болгарський перець наріжте тонкою соломкою, помідори – часточками.

Качан салату розділіть на листя і додайте до овочів. Потім викладіть в миску креветки і заправку, перемішайте салат. Альтернативний варіант подачі: в мисці всі інгредієнти змішуються з заправкою, а креветки красиво розкладаються зверху.

Приємного апетиту!

Салат з креветками і майонезом Салат з креветками і овочами Салат з креветками і яйцями Салат з креветками, яйцем і помідорами Салати з морепродуктами