Салат з креветками і овочами освіжить вас літній день і наповнить вітамінами взимку. До того ж він дуже ситний, легкий в приготуванні і приємний на смак, беріть на замітку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Салат Романо – 1 шт.
- Креветки свіжі – 10 шт.
- Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Масло оливкова – 100 мл
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Кайенский перець – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Сіль морська – за смаком
- Корнішони консервовані – 3 шт.
- Цибуля червоний – 0,5 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Кетчуп чилі – 4 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з креветками, болгарським перцем і помідорами. Креветки очистити.
У мисці збийте яйце, додайте 2 столові ложки води, розмішайте.
В отриману яєчну масу опустіть креветки, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.
В іншу миску всипте борошно.
На сковороду влийте оливкове масло. Креветки обваляйте в борошні й обсмажте з двох боків до золотистої скоринки. Потім викладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії.
Приготуйте заправку. Половину цибулини дрібно наріжте.
Корнішони також подрібніть і додайте до цибулі. У цю ж миску покладіть майонез, гірчицю, соус чилі і вичавіть сік половини лимона.
Заправку посоліть і добре перемішайте.
Болгарський перець наріжте тонкою соломкою, помідори – часточками.
Качан салату розділіть на листя і додайте до овочів. Потім викладіть в миску креветки і заправку, перемішайте салат. Альтернативний варіант подачі: в мисці всі інгредієнти змішуються з заправкою, а креветки красиво розкладаються зверху.
Приємного апетиту!
Салат з креветками і майонезом Салат з креветками і овочами Салат з креветками і яйцями Салат з креветками, яйцем і помідорами Салати з морепродуктами