Оригінальне поєднання креветок і граната здивує ваших гостей. Холодна закуска вийде дійсно вишуканою, що підійде для особливих випадків.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Креветки свіжі – 150 гр.
- Гранат – 1 шт.
- Салатна суміш – 1 пакет
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло – для смаження
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Оцет білий винний – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з креветками і гранатом, розігріваємо сковороду з вершковим маслом. Обсмажуємо креветки близько 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Можна посолити і поперчити.
Підготуємо гранат. Для цього необхідно очистити його від шкірки і дістати всі зернятка. Можна це робити в ємності з водою, щоб не забруднитися при роботі з гранатом.
Невелику цибулину очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Ошпарюємо для салату.
Промиваємо й обсушуємо салатний мікс. Його складові можуть бути будь-якими, залежить від ваших уподобань.
З’єднуємо всі інгредієнти. Листя викладаємо в салатницю і на них інші інгредієнти. Оливкова олія змішати з винним оцтом, сіллю і перцем. Заправляємо салат і акуратно перемішуємо.
Викладаємо на порційні тарілки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Салат з креветками і гранатом Салати з креветками Салати з морепродуктами