Оригінальне поєднання креветок і граната здивує ваших гостей. Холодна закуска вийде дійсно вишуканою, що підійде для особливих випадків.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Креветки свіжі – 150 гр.
  • Гранат – 1 шт.
  • Салатна суміш – 1 пакет
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло – для смаження
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Оцет білий винний – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з креветками і гранатом, розігріваємо сковороду з вершковим маслом. Обсмажуємо креветки близько 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Можна посолити і поперчити.

Підготуємо гранат. Для цього необхідно очистити його від шкірки і дістати всі зернятка. Можна це робити в ємності з водою, щоб не забруднитися при роботі з гранатом.

Невелику цибулину очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. Ошпарюємо для салату.

Промиваємо й обсушуємо салатний мікс. Його складові можуть бути будь-якими, залежить від ваших уподобань.

З’єднуємо всі інгредієнти. Листя викладаємо в салатницю і на них інші інгредієнти. Оливкова олія змішати з винним оцтом, сіллю і перцем. Заправляємо салат і акуратно перемішуємо.

Викладаємо на порційні тарілки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салат з креветками і гранатом Салати з креветками Салати з морепродуктами