Салат з креветок приваблює не тільки смаком, але і поживними властивостями. Приготуйте закуску з додаванням соковитої груші. Фрукт зробить блюдо ще більш оригінальним. Можна подавати до святкового столу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Креветки свіжі – 350 гр.
  • Груша – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Рукола – 50 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Для заправки: –
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
  • Мед – 0,5 ч. л.
  • М’ята свіжа – 1 гілка

Процес приготування:

Рецепт салату з креветками і грушею простий у приготуванні! Овочі і фрукти промиваємо під водою. Креветки варимо, остуджуємо і витягаємо з панцира.

Готуємо салатну заправку. З’єднуємо оливкова олія, бальзамічний оцет, мед і подрібнене листя м’яти. Збиваємо блендером.

Відварені і очищені креветки обсмажуємо з зубчиком часнику протягом 2-3 хвилин. Можна додати масло.

Грушу очищаємо від шкірки і нарізаємо фрукт тонкими невеликими скибочками.

Болгарський перець нарізаємо брусочками.

В салатницю викладаємо грушу, рукколу і болгарський перець.

Наверх кладемо обсмажені креветки, відразу посипаємо їх кунжутом. Солимо і заправляємо. Подавати до столу можна теплим. Приємного апетиту!

Салат з креветками і бальзамічним оцтом Салат з креветками і болгарським перцем Салат з креветками і овочами Салат з креветками і руколою Салати з морепродуктами