Салат з креветок приваблює не тільки смаком, але і поживними властивостями. Приготуйте закуску з додаванням соковитої груші. Фрукт зробить блюдо ще більш оригінальним. Можна подавати до святкового столу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Креветки свіжі – 350 гр.
- Груша – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Рукола – 50 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком
- Кунжут – 1 ч. л.
- Для заправки: –
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
- Мед – 0,5 ч. л.
- М’ята свіжа – 1 гілка
Процес приготування:
Рецепт салату з креветками і грушею простий у приготуванні! Овочі і фрукти промиваємо під водою. Креветки варимо, остуджуємо і витягаємо з панцира.
Готуємо салатну заправку. З’єднуємо оливкова олія, бальзамічний оцет, мед і подрібнене листя м’яти. Збиваємо блендером.
Відварені і очищені креветки обсмажуємо з зубчиком часнику протягом 2-3 хвилин. Можна додати масло.
Грушу очищаємо від шкірки і нарізаємо фрукт тонкими невеликими скибочками.
Болгарський перець нарізаємо брусочками.
В салатницю викладаємо грушу, рукколу і болгарський перець.
Наверх кладемо обсмажені креветки, відразу посипаємо їх кунжутом. Солимо і заправляємо. Подавати до столу можна теплим. Приємного апетиту!
Салат з креветками і бальзамічним оцтом Салат з креветками і болгарським перцем Салат з креветками і овочами Салат з креветками і руколою Салати з морепродуктами