Свіжі овочі ідеально поєднуються з морепродуктів, якщо ви ще не пробували приготувати салат з таким поєднанням, то саме час це виправити. Для цих цілей підійдуть будь-які овочі і заморожені морепродукти, ми будемо використовувати мідії.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Листовий салат – 50 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • заморожені Мідії очищені – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати салат з мідіями і овочами, розморозьте мідії, викладіть їх в киплячу воду і варіть 2-3 хвилини, потім відкиньте на друшляк і залиште остигати.

Листя салату ретельно промийте під проточною водою, струсіть і залиште, щоб стекла рідина. Салат порвіть руками і викладіть його на плоске блюдо.

Перець промийте, очистіть від насіння і перегородок, нарізати смужками, покладіть на блюдо до салату.

Огірок промийте і наріжте тонкими колами, викладіть його поверх перців.

Помідор промийте, тонко наріжте і покладіть в салат.

Зверху на помідори викладіть варені мідії.

Очистіть цибулю від лушпиння, наріжте півкільцями, розділіть їх руками і розкладіть поверх морепродуктів.


За смаком посоліть, приправте і полийте салат зверху оливковою олією. Безпосередньо після подачі можна змішати всі інгредієнти.

Приємного апетиту!

Салати з морепродуктами