У цього салату дуже цікава й незвичайна подача. Замість індивідуальних салатниць ми будемо використовувати авокадо. М’якоть змішається з салатом, а шкірка допоможе створити антураж страви. Сам салат, заправлений сметанним соусом, виходить ніжним і легким.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Креветки свіжі – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сметана – 100 мл
  • Соєвий соус – 1 ч. л.
  • Зелень – 1 пучок
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.

Процес приготування:

Готувати салат з креветками і яйцем легко! Авокадо вимийте і розріжте на дві половини, проверніть їх протилежно один одного і вийміть кісточку.

Чайною ложкою вийміть м’якоть і відкладіть шкурки в бік, пізніше в них ви покладіть салат.

М’якоть авокадо наріжте невеликими шматочками.

Яйця варіть 10 хвилин, перекладіть їх у холодну воду і дайте охолонути, так шкаралупа зніметься з легкістю. Очистіть і дрібно наріжте їх.

Зелень добре промийте, струсіть зайву вологу і наріжте дрібно, складіть її в чашу.

Креветки очистити від панцира і промийте. Якщо креветки великі, розділіть кожну на дві частини.

На гарячу сковороду вилийте масло, додайте дрібно порубаний зубчик часнику і покладіть креветки. Обсмажте їх буквально хвилину і перекладіть до салату.

Змішайте соєвий соус, чорний перець і сметану в одній ємності.

Вилийте заправку в салат і добре перемішайте всі складові.

Викладіть салат в шкірки авокадо, зверху можна прикрасити цілої креветкою і листочком зелені.

Дивуйте і готуйте із задоволенням!

Салат з креветками і часником Салат з креветками і яйцями Салат з креветками та авокадо Салати з морепродуктами