Ситний живильний варіант салату, який не тільки можна подавати як холодну закуску, але і використовувати в якості начинки для тарталеток або лаваша. Салатна маса виходить досить щільною і дуже ніжною за текстурою, оскільки яйця і сир натерті на тертці. Що стосується часнику, то його кількість в складі варто регулювати по своєму смаку – не всі люблять його інтенсивний аромат і смак. У даному рецепті вказаний усереднений варіант, який залишить явний часниковий слід, але при цьому не буде занадто нав’язливим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків
  • Часник – 3 зуб.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з кальмарами, яйцем, сиром і часником. Відварених кальмарів нарізаємо тонкою соломкою. Як варіант, можна подрібнити їх шматочками трохи менше і коротше – в цьому випадку салат візьме іншу, більш однорідну текстуру. Нарізані кальмари покласти в миску відповідного розміру.

Твердий сир натираємо на тертці з великими отворами. Сорти сиру можуть бути абсолютно будь-якими, на будь-який смак. Але чим більше жирність у сиру і чим більшою терпкістю він володіє, тим насиченішим вийде смак салату. Висипаємо натертий сир поверх кальмарів в миску.

Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо і пропускаємо через прес. Кладемо отриману кашку в миску до інших компонентів.

Яйця також натираємо на крупній тертці і додаємо їх до решти інгредієнтів. Зелень кропу ретельно промиваємо, обсушуємо і дрібної рубаємо ножем. Якщо трапляються грубі стебла, їх краще викинути, щоб не псувати ніжну текстуру салату. Подрібнений кріп додаємо в миску.

Заправляємо салат майонезом і акуратно перемішуємо. Пробуємо на смак і при необхідності додатково додаємо сіль і чорний мелений перець. Щоб надати готового салату красиву форму, викладаємо його у напівкруглу миску, злегка притискаємо ложкою по поверхні і опрокидываем на плоску сервірувальну тарілку. Оформлений салат посипаємо подрібненими пір’ям зеленого лука і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і сиром Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і сиром Салати з кальмарами Салати з морепродуктами