Сьогодні в будь-якому магазині можна легко знайти креветки і порадувати своїх близьких смачним салатом. Нейтральний смак варених яєць, солодка консервована кукурудза і ніжні креветки зроблять це блюдо яскравим і ситним. А майонез завжди можна замінити на сметану, натуральний йогурт або інші більш цікаві і складні заправки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Креветки свіжі – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Кукурудза консервована – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Гірчичне масло – 50 мл
- Листовий салат – 4 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з креветками, кукурудзою і яйцями? Креветки залийте окропом на 5 хвилин. Потім злийте воду, остудіть і очистіть їх.
Креветки обваляйте в борошні й обсмажте до золотистого кольору на соняшниковій олії, потім перекладіть їх на паперову серветку, щоб позбутися від надлишків жиру.
Кріп помийте і дрібно наріжте, покладіть його в миску.
Яйця відваріть круто, очистіть їх від шкаралупи і наріжте кубиками. З кукурудзи злити сік. Перекладіть яйця і кукурудзу в миску до зелені.
Приготуйте заправку. В окремій мисці змішайте гірчичне масло, лимонний сік і гірчицю. Влийте Соус до подрібненим інгредієнтів, перемішайте і залиште на 7-10 хвилин, щоб салат добре просочився.
Для подачі страви розкладіть листя салату на плоскій тарілці, викладіть на них салат і прикрасьте його смаженими креветками.
Приємного апетиту!
Салат з креветками і листям салату Салат з креветками і яйцями Салат з креветками, яйцем і кукурудзою Салати з креветками Салати з морепродуктами