Багатьом знайоме поєднання курячого м’яса і консервованих ананасів, ніжне біле м’ясо чудово доповнює соковитий солодкий ананас. Такий тандем може бути і в салаті, готується просто і швидко зникає зі столу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Майонез – 150 – 200 гр.
- Масло соняшникова 50 мл
- Куряче філе – 300 гр.
- Печериці свіжі – 300 гр.
- Ананас консервований – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати салат з куркою, грибами і ананасами? Куряче філе промийте і поставте варитися в трохи підсолену воду, за бажанням, можете додати приправи до м’яса або часник. Дайте м’ясу охолонути в бульйоні, так воно буде більш соковитим, після чого дрібно наріжте його.
Гриби промийте водою і зніміть верхній шар з шапочок, дрібно наріжте. З цибулини зніміть піну, подрібніть її ножем.
На розігріту сковороду висипте гриби, смажте їх, постійно помішуючи, поки не випарується вся волога. Потім додайте до грибів соняшникову олію і цибулю, обсмажте до золотистого кольору, в процесі можна трохи посолити і приправити.
Сир натріть на крупній тертці. З ананасів злити сік і дрібно наріжте.
Всі інгредієнти салату змішати в глибокій мисці і посипте зверху рубаною зеленню. Для святкової подачі можна зробити салат листковим. Шари укладаються в наступному порядку: гриби і цибулю, трохи майонезу, потім курка з майонезом, зверху ананаси, суміш сиру і майонезу, зверху посипаєте подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, ананасом і грибами Салат з куркою, ананасом і цибулею Салат з курячим філе, ананасом та сиром Салат з курячою грудкою і ананасом Салат з курячою грудкою, ананасом та сиром Салати з куркою і грибами