Любителям смачних салатів від усієї душі рекомендую приготувати апетитний салат з куркою, грибами, морквою і чорносливом. Незвичайний салат виходить незвичайно соковитим і цікавим за смаком. Відмінно підійде для зустрічі гостей. Процес приготування салату досить простий.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 3 шт.
- Гриби заморожені – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Куряча грудка – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Морква – 200 гр.
- Майонез – 200 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Чорнослив – 150 гр.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Готувати салат з куркою, грибами, морквою і чорносливом легко! Підготуйте всі необхідні продукти для приготування салату.
Курячу грудку промийте, викладіть в каструлю і залийте водою, посоліть. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зніміть піну, яка утворилася шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть під кришкою 20 хвилин. Зварене м’ясо акуратно вийміть з бульйону, остудити, відокремити від кісток і шкіри, дрібно наріжте.
Курячі яйця відваріть в підсоленій воді, остудіть, очистіть від шкаралупи, натріть на крупній тертці.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте.
добре розігрійте Сковороду, покладіть подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажте до м’якості.
До смаженій репчатому луку викладіть попередньо розморожені гриби. Посоліть і поперчіть, обсмажте до повного випаровування утворилася рідини.
Картоплю відваріть в підсоленій воді, остудіть, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.
Чорнослив промити, а потім обсушити на кухонному рушнику. Подрібніть підготовлений чорнослив.
Морква вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці.
Подрібнену моркву, трохи обсмажте на невеликій кількості рослинного масла. Злегка посоліть.
Твердий сир натріть на крупній тертці.
Підготуйте глибокий салатник. Першим шаром викладіть натертий картоплю, трохи посоліть, промажте майонезом, рівномірно розподіливши його по всій поверхні.
Потім викладіть обсмажені гриби з цибулею.
Наступним шаром викладіть обсмажену моркву, промажте невеликою кількістю майонезу.
Викладіть куряче м’ясо і посоліть.
Потім розподіліть подрібнений чорнослив.
Наступним шаром викладіть курячі яйця натерті, промажте майонезом.
Зверху присипте подрібненим твердим сиром.
Готовий салат з куркою, грибами, морквою і чорносливом прикрасьте залишками чорносливу та улюбленою зеленню, а потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і картоплею Салат з куркою, грибами, морквою і яйцем Салат з куркою, грибами, сиром і яйцем Салат з куркою, грибами, сиром, яйцем і огірком Салат з курячою грудкою, грибами і ананасами