Бездоганне поєднання курки гриль з хрусткими листям салату, соковитими помідорами і пікантним соусом. Яскрава і апетитна колірна гамма і приголомшливий смак цього салату викличуть у вас захоплення і бажання насолоджуватися цим смаком як можна частіше.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Салат Латук – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Яйце перепелине – 5 шт.
  • Сир Пармезан – 1 ст. л.
  • Цибуля червоний – 0.5 головок
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 0.5 ч. л.
  • Гірчиця – 0.5 ч. л.
  • Кріп – 1 щіпка
  • Часник – 1 зуб.
  • Паприка – 0.5 ч. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Петрушка – 0.5 ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з куркою гриль. Куряче філе промиваємо під водою, обсушуємо паперовим рушником. Викладаємо на обробну дошку і трохи відбиваємо з обох сторін. Потім натираємо спеціями: змішуємо сіль, перець, паприку, сухий кріп і петрушку. Натираємо філе з обох сторін і залишаємо на 15 хвилин.

Розігріваємо сковороду-гриль. Змащуємо її оливковою олією і викладаємо на неї куряче філе. Обсмажуємо по 5-7 хвилин з кожного боку.

Сковороду вимикаємо, залишаємо куряче філе на грилі і накриваємо зверху фольгою, залишаємо на 10 хвилин. В цей час перепелині яйця кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо 3-5 хвилин. По готовності зливаємо гарячу воду, заливаємо яйця холодною водою і залишаємо на 2 хвилини. Після того як яйця захололи – очищаємо їх від шкаралупи.

Помідори промиваємо та нарізаємо кружальцями і скибочками. Найкраще взяти помідори різних кольорів – у нас вийде яскрава кольорова гама.

Листя салату промиваємо, обсушуємо на рушник, потім рвемо руками на великі шматки. Викладаємо салат на велику тарілку.

У невеликій мисці готуємо соус: змішуємо майонез, сметану, лимонний сік і гірчицю. Додаємо трохи сушеного кропу, сіль і добре перемішуємо вінчиком до однорідного стану. Соус перекладаємо в поліетиленовий пакет або кондитерський мішок, надрізаємо куточок і робимо сіточку з соусу на листках салату.

На листя салату викладаємо томати і розрізані половинками перепелині яйця. Лук очищаємо, промиваємо і половину цибулі шаткуємо тонкими півкільцями. Викладаємо цибулю в салат.

Куряче філе знімаємо з гриля, нарізаємо скибочками і викладаємо зверху на овочі. Сир натираємо на дрібній тертці і посипаємо салат зверху. Подаємо салат на стіл. Залишок соусу перекладаємо в соусницю і подаємо на стіл. Салат краще заправляти безпосередньо перед подачею, щоб овочі зберегли свою свіжість і не потекли. До салату відмінно підійдуть часникові грінки. Приємного апетиту!

Салати з куркою