Салат з куркою і печерицями – смачне блюдо, яке по достоїнству оцінять за святковим столом. Закуску можна подавати на загальному блюді або порційно. Оригінально такий салат буде виглядати в тарталетках.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Печериці свіжі – 250 гр.
- Куряча грудка – 200 гр.
- Сир – 100 гр.
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати салат з куркою і печерицями просто! Свіжі печериці промийте, просушіть і очистіть їх.
очищені печериці Наріжте невеликими шматочками.
На добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть нарізані печериці, посоліть і поперчіть, добре перемішайте. Обсмажте протягом 10 хвилин до золотистого кольору, періодично помішуючи. Готові гриби викладіть на тарілку до повного охолодження.
Відварити курячу грудку. Попередньо промийте куряче м’ясо. Викладіть в каструлю, налийте води, посоліть, доведіть до кипіння, зніміть піну, яка утворилася. Зменшіть вогонь і варіть протягом 20 хвилин.
Готову курячу грудку остудіть. М’ясо наріжте невеликими за розміром кубиками.
Нарізане м’ясо викладіть на підготовлене блюдо, розподіліть рівномірно по всій поверхні. Змастіть невеликою кількістю майонезу або будь-який інший заправкою, наприклад, натуральним йогуртом з часником і гірчицею.
На шар з курячого м’яса викладіть охолоджені печериці.
Заздалегідь зваріть куряче яйце. Остудіть, очистіть від шкаралупи, з допомогою дрібної терки натріть наступним шаром і рівномірно розподіліть. Промажте зверху заправкою.
Останнім шаром натріть на дрібній тертці твердий сир. За бажанням прикрасьте свіжою зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і майонезом Салат з куркою, грибами, сиром і яйцем Салат з курячою грудкою, грибами і ананасами Салати з куркою Салати з куркою і грибами