Листкові салати – головна прикраса будь-якого святкового столу. Дуже смачним виходить салат на основі курячого філе і грибів. Відмінно для цього підійдуть печериці, але можна спробувати і інші гриби. Соковитий і поживний, салат завжди зустрічають на ура!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Картопля (варена) – 3 шт.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з куркою і смаженими грибами, для початку потрібно підготувати всі продукти. Картопля варимо в мундирі в підсоленій воді до готовності. Також моркву відварюємо. Щоб трохи заощадити час, можна варити ці продукти разом. Яйця відварюємо круто. Далі чистимо всі продукти від шкірки і шкаралупи. Відправляємо варитися куряче філе.

Печериці чистимо, миємо й розрізаємо на кілька частин. Обсмажуємо їх на рослинному маслі з усіх боків. Солимо.

Починаємо збирати салат шарами. Беремо форму для випікання, головне, щоб бортики знімалися. Картоплю натираємо на крупній тертці і викладаємо його на дно. Зверху промазуємо майонезом.

Філе курки розрізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо другим шаром і також промазуємо його майонезом.

Далі кладемо печериці.

Натираємо яєчні жовтки на тертці і кладемо їх поверх печериць. Цей шар також просочуємо майонезом.

Варену моркву натираємо на крупній тертці і викладаємо її поверх шару з жовтків. Прибираємо бортики.

Білки також натираємо на тертці і прикрашаємо ними верх і боки салату.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, грибами і майонезом Салат з куркою, грибами і яйцем Салат з куркою, грибами, картоплею та морквою