Пропоную приготувати розкішний, свіжий і соковитий салат з куркою, огірком, чорносливом і волоським горіхом, який можна подавати не тільки на святкове торжество, але і на сімейний обід. Процес приготування салату займе мінімум часу і вийде надзвичайно гарним і яскравим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Огірки – 150 гр.
- Куряче філе – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Яйце – 3 шт.
- Чорнослив (без кісточок) – 100 гр.
- Майонез – 150 гр.
- Волоський горіх – 100 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з куркою, огірком, чорносливом і грецькими горіхами? Куряче філе промийте, викладіть в каструлю і залийте холодною водою, додайте сіль. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зніміть піну шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин, після чого повністю остудіть.
Зварене м’ясо наріжте кубиками і викладіть на блюдо, на якому будете збирати салат. Трохи посоліть і змажте шар майонезом. Також можна використовувати копчене або запечене філе.
Чорнослив ретельно вимийте, обсушити паперовими рушниками, дрібно наріжте і викладіть наступним шаром, рівномірно розподіливши по всій поверхні.
Волоські горіхи переберіть від шкаралупи і перегородок, а потім подрібніть ножем.
Половиною подрібнених волоських горіхів присипте салат.
Курячі яйця відваріть в підсоленій воді, остудіть, очистіть від шкаралупи, наріжте соломкою, викладіть наступним шаром. Промажте майонезом. Трохи жовтків залиште для декору.
Огірки добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, обріжте хвостики і наріжте невеликими кубиками, викладіть поверх курячих яєць. Промажте майонезом.
Курячі жовтки, які залишили для прикраси, подрібніть і присипте салат зверху. Прикрасьте залишилися волоськими горіхами.
Святковий салат з куркою, огірком, чорносливом і волоським горіхом подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Салати з куркою