чи Знаєте ви, які інгредієнти для приготування салатів є найпопулярнішими. Якщо ні, то ми підкажемо: це квасоля і сухарики. І це не дивно, адже квасоля – продукт дуже корисний і смачний, крім того, завдяки квасолі будь-яке блюдо стане ситним.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Куряче філе – 300 гр.
- Батон – 200 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Листовий салат – 1 пучок
- Масло оливкове – 175 мл
- Часник – 1 зуб.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Перець чорний мелений – 5 шт.
- Часник 0.5 зуб.
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Лимонний сік – 10 мл
- Діжонська гірчиця – за смаком
- Анчоуси – 1 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з куркою, сиром і сухариками. Куряче філе необхідно замаринувати у спеціях і , накривши плівкою, залишити в холодильнику на кілька годин.
На попередньо розігрітій сковорідці обсмажуємо дрібно нарізаний часник до золотистого кольору.
Батон необхідно нарізати кубиками невеликого розміру
Обсмажуємо нарізану батон на невеликій кількості рослинного масла і з’єднуємо з обсмаженою часником.
Далі на розігріту сковорідку кладемо замариноване куряче філе.
Тепер приступаємо до приготування соусу для нашого салату. Розтираємо філе анчоуса з часником, також додаємо туди цукор і сіль, чорний перець.
До загальної маси додаємо яєчні жовтки і оливкову олію, лимонний сік і діжонську гірчицю за смаком. Все ретельно перемішуємо.
Приступаємо до фінальної стадії приготування: листя салату викладаємо на тарілку і посипаємо невеликою кількістю натертого пармезану.
Далі викладаємо філе куряче, збризкуємо невеликою кількістю соусу.
Після цього на тарілку потрібно викласти сухарики, полити соусом, посипати тертим сиром.
Відмінний варіант – додати в салат нарізаний кубиками свіжий помідор. Салат готовий.
Салати з куркою