чи Знаєте ви, які інгредієнти для приготування салатів є найпопулярнішими. Якщо ні, то ми підкажемо: це квасоля і сухарики. І це не дивно, адже квасоля – продукт дуже корисний і смачний, крім того, завдяки квасолі будь-яке блюдо стане ситним.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Батон – 200 гр.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Листовий салат – 1 пучок
  • Масло оливкове – 175 мл
  • Часник – 1 зуб.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Перець чорний мелений – 5 шт.
  • Часник 0.5 зуб.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Лимонний сік – 10 мл
  • Діжонська гірчиця – за смаком
  • Анчоуси – 1 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з куркою, сиром і сухариками. Куряче філе необхідно замаринувати у спеціях і , накривши плівкою, залишити в холодильнику на кілька годин.

На попередньо розігрітій сковорідці обсмажуємо дрібно нарізаний часник до золотистого кольору.

Батон необхідно нарізати кубиками невеликого розміру

Обсмажуємо нарізану батон на невеликій кількості рослинного масла і з’єднуємо з обсмаженою часником.

Далі на розігріту сковорідку кладемо замариноване куряче філе.

Тепер приступаємо до приготування соусу для нашого салату. Розтираємо філе анчоуса з часником, також додаємо туди цукор і сіль, чорний перець.

До загальної маси додаємо яєчні жовтки і оливкову олію, лимонний сік і діжонську гірчицю за смаком. Все ретельно перемішуємо.

Приступаємо до фінальної стадії приготування: листя салату викладаємо на тарілку і посипаємо невеликою кількістю натертого пармезану.

Далі викладаємо філе куряче, збризкуємо невеликою кількістю соусу.

Після цього на тарілку потрібно викласти сухарики, полити соусом, посипати тертим сиром.

Відмінний варіант – додати в салат нарізаний кубиками свіжий помідор. Салат готовий.

Салати з куркою