М’ясо курки, і особливо грудки, чудово поєднується з чорносливом, а разом з волоськими горіхами, яйцями і свіжих огірочків робить оригінальним смак салату. Цей салат можна приготувати пошарово або перемішати інгредієнти в одному блюді – як вам сподобається.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Куряча грудка – 250 гр.
  • Чорнослив – 130 гр.
  • Волоський горіх – 60 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з куркою, чорносливом і волоським горіхом? Спочатку підготуйте для салату всі необхідні продукти. Замість філе можна покласти в салат і інше м’ясо курки, тільки без кісточки. Чорнослив візьміть чорного кольору і бажано з кісточкою.

Зваріть в підсоленій воді до готовності курячого філе. Його охолодіть і поріжте на невеликі кубики.

Очищені волоські горіхи посмажте кілька хвилин на сухій сковорідці, щоб видалити гіркоту. Потім приберіть лушпиння і горіхи подрібніть будь-яким способом: за допомогою ножа або качалки.

курячі яйця Відваріть, остудіть їх, очистіть від шкаралупи і наріжте на середні кубики.

Помийте свіжі огірочки і видаліть шкірку, якщо вона гірчить. Потім огірки наріжте маленькими кубиками.

Залийте окропом на 10-15 хвилин чорнослив, щоб він став м’яким. Потім воду злийте і трохи його обсушіть. Нашаткуйте чорнослив також на невеликі кубики.

Всі нарізані продукти перекладіть в салатницю. Посипте їх по своєму смаку сіллю і додайте потрібну кількість майонезу. Салат акуратно перемішайте.

Приготований салат красиво оформіть, декорують зеленню і горіхами і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Салати з куркою