Салат з язиком і помідорами готується тривалий час, але результат того вартий. Такий салат не будеш готувати щодня з-за трудомісткого процесу, але для святкового столу він просто ідеальний. Всі, хто пробує його не в перший раз, не залишаються байдужими.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Яловичий язик – 250 гр.
  • Помідори черрі – 150 гр.
  • Батон – 200 гр.
  • Сир Пармезан – 70 гр.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Листовий салат – 1 пучок
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло оливкове – для смаження
  • Для заправки: –
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Масло оливкова – 100 мл
  • Лимон – 0.5 шт.

Процес приготування:

Готувати салат з язиком і помідорами легко! Добре промийте під проточною водою яловичий язик. Налийте в глибоку каструлю води, закип’ятіть, акуратно викладіть мова у киплячу воду, посоліть. Зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь і варіть близько двох годин. Готовий язик перекладіть в крижану воду, очистіть від шкірки. Повністю остудіть і наріжте улюбленим способом.

Куряче філе промийте і просушіть паперовим рушником. Філе натріть сіллю і перцем. Розріжте на середні за розміром шматочки. Обсмажте на сухій, добре розігрітій сковороді до золотистої скоринки. Готове м’ясо перекладіть в миску для повного остигання.

Білий хліб або батон наріжте кубиками. Очистіть зубчик часнику, роздушіть плоскою стороною ножа, викладіть на розігріту з оливковою олією сковороду, обсмажте і вийміть часник. Викладіть в часникове масло нарізаний хліб, періодично помішуючи, обсмажте до золотистої скоринки.

Відваріть круто курячі яйця протягом 12-15 хвилин. Остудіть в холодній воді, очистіть від шкаралупи, наріжте кубиками.

Помідори черрі добре помийте і обсушіть, розріжте на чотири частини.

Пармезан натріть на дрібній тертці.

Салатні листя ретельно промийте під проточною водою, дайте просохнути, нарвете невеликими шматочками руками або наріжте ножем.

Приготуйте заправку для салату. Яєчний жовток збийте разом з гірчицею з допомогою міксера, оливкова олія додавайте рівномірної цівкою, перетворюючи рідина в майонез. Додайте лимонний сік і оцет, поперчіть і посоліть, збийте ще раз.

В глибокому салатнику змішайте всі підготовлені інгредієнти. Полийте заправкою.

Ретельно перемішайте і подавайте салат порційно.

Приємного апетиту!

Салати з куркою Салати з язиком Салати з яловичим язиком